úterý 21. března 2017

První jarní recenzáčky

Krasný, druhý jarní den, přátelé 😊 Odhodíme tlusté kabáty, na noc do postele bez hrubých ponožek, ale stále s krásnýma knížkama. A dvě tady pro vás mám, jako lákačku, kdyby jste si nutně, ale fakt nutně, potřebovali udělat radost 😊
Včera mi přišly dva recenzní výtisky, tak se mrkněte.



Z Nakladatelství Domino mi dorazila nová Martina Cole. Záruka kvalitního čtení, mám od spisovatelky přečteno vše a nikdy bych nemohla říct, že se u ní nudím. Vřele doporučuji!



Sharon Conwayová a Lenny Scott se měli rádi už jako teenageři. Když oznámili, že se chtějí vzít, všichni je od toho zrazovali. Bylo jim jedno, že jsou příliš mladí, oni zkrátka věděli, že chtějí být spolu.
Sharon neznepokojovaly Lennyho obchody, které podle všeho dalece přesahovaly to, co ještě lze považovat za zákonné. Pro ni bylo důležité, že Lenny umí dobře zabezpečit rodinu. Ona sama se starala o domácnost a dva syny. Pokud šlo o Sharon, život nemohl být lepší.
Pak se ale jednou Lenny nevrátil domů. Nebylo to poprvé – ale bylo to naposledy. Kdosi ho totiž zavraždil a brutalita toho činu šokovala dokonce i otrlé policisty.
Sharon se dlouhých dvacet let snažila zjistit, kdo to udělal a proč. Pravdu nalezla až nyní, ale v žádném případě nehodlá nechat spáchaný zločin bez trestu. Pomsta není nikdy promlčená a nyní nastává čas, jak si s vrahem vyrovnat účty.

A od Knihy Dobrovský mi přišla další kniha skvělé Barbary Hannay. Předchozí knihu Utajená léta jsem četla o Vánocích a byla moc hezká. Na mě, krvelačného maniaka romantická, ale taková jemně 😊



V roce 1942, když jednotky japonské armády ohrožují severní Austrálii a chystají se napadnout Townsville, posílá dědeček mladou Kitty Martinovou do vnitrozemí na farmu Moonlight Plains. Avšak ani tam není uchráněna před nebezpečím války. Jednoho dne narazí na dva americké letce, jejichž letadlo se zřítilo poblíž farmy. Kitty musí rychle dospět, čelit válečné tragédii, ale i lásce, která se v jejím srdci zrodí… O sedmdesát let později se Kittyin vnuk Luke rozhodne farmu, která babičce změnila život, zrenovovat. Mladá novinářka Sally Piperová má za úkol celou obnovu tohoto místa zdokumentovat a napsat o tom poutavý příběh. To, co na farmě odhalí, je pro ně šokující. Tajemství, které leželo bezpečně ukryté celých sedmdesát let, může zničit celou rodinu. Nebo snad odhalení pravdy bude neocenitelnou lekcí do budoucnosti?

Co může být lepšího, než si sednout na jarní sluníčko a nechat se odnést do světa knih 😊

6 komentářů:

  1. Parádní kousky, obě mě lákají, ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na čtení moc! Cole je skvělá vždycky a Barbara byla výborná, tak jsem zvědavá, jestli mě nezklame ani tentokrát :) Děkuji, Míšo :)

      Vymazat
  2. Tak musím říci, že ta Martina Cole mi nějak unikla, ale budu to muset napravit, vypadá to skvěle! Moc díky za senzační tip a přeju krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to splnilo účel :) Díky a určitě se po ní mrkněte :)

      Vymazat
  3. B. Hannay bych chtěla někdy zkusit, ta mě láká. Hezké čtení, Jani :)

    OdpovědětVymazat