úterý 28. března 2017

Recenzáčky z Knihcentra



 
Právě mi dorazily tyto krásné recenzáčky z Knihcetrum.cz, kterým tímto moc děkuji i za úžasný březnový seznam. Moc jsem se na tyhle krásky těšila. Obzvlášť na Sirénu :-) No není nádherná?
 
 
 
Siréna - Kiera Cass
 
Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu
slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.
 
 
Kluk z kostek - Stuart Keith
 
Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického
syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit. Až díky hraní Minecraftu pro sebe otec se synem najdou společný prostor, v němž se začnou lépe poznávat a navzájem se chápat. Dokáže se rozpadlá rodina kousek po kousku, kostku po kostce dát znovu dohromady?


4 komentáře:

  1. Tak tady se, Veru, těším na recenzi Kluka z kostek :) Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, ty jejich nekonečný seznamy, kdy nevíš co a chtěla bys nejraději vše :-D Miluju tuhle spolupráci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se v lednu vybíralo docela špatně, tak jsem teď byla fakt nadšená :-)

      Vymazat