pondělí 6. března 2017

Recenzáčky z Omegy a Dobrovského


V pátek mi dorazily tyto krásné recenzáčky z nakladatelství Omega (Dívka beze jména) a Knihy Dobrovský (Láska v Římě). Obě jsem měla na svém wishlistu, takže mám velikou radost a hned se do nich -  jak dočtu Zázraky z nebe, pustím. Jen škoda, že Láska v Římě nevyšla vloni - mohla jsem jí vyfotit  přímo v Římě, kde jsme byli v říjnu :-) .
 
 
 
Dívka beze jména - Marina Chapman
 
Hrála jsem si na zahradě. Najednou jsem uviděla kus černé ruky a bílé látky, kterou mi dali před obličej. Vykřikla jsem zděšením a ucítila jsem ostrý zápach chemikálie. Moje poslední vzpomínka, když jsem upadala do bezvědomí, byla jediná – teď zemřu. Druhý den ráno se probudila hladová a s bolestí břicha. A obklopená skupinkou opic! Lidoopové kolem ní utvořili kruh a občas se na ní jeden opičák zašel podívat zblízka. "Štouchali do mě a hrabali se mi ve vlasech. Křičela jsem, ať mě nechají a jdou pryč. Nic ale nepomohlo a musela jsem čekat, než dokončí svou kontrolu,“ vypráví.

Od toho dne měla novou rodinu. Chapmanová popisuje, jak kopírovala jejich zvyky a zvuky. Dokonce se začala i drbat jako opice, což bylo způsobené mimo jiné i blechami. Naučila se hledat potravu a šplhat po stromech. Naučila se přežít v pralese, informoval Daily Mail.




Láska v Římě - Mark Lamprell
 
Příběh tří párů a jejich milostných vztahů zasazený do kulis historických památek Říma. Román analyzuje podoby lásky v okamžiku jejího zrodu, během zralého vztahu a na jejím konci. Všechny tři osudy se na konci příběhu překvapivě spojí.

Devatenáctiletá studentka umění Alice přichází do Říma za dobrodružstvím a inspirací, než se bezstarostně usadí se svým přítelem Danielem. Existuje něco jako láska na první pohled? A jak se pozná životní láska? Meg a Alec, věčně rozhádaní manželé z Los Angeles, cestují do Říma, aby osvěžili svůj milostný život, který v průběhu let, co se stali zaneprázdněnými rodiči a úspěšnými podnikateli, poněkud skomírá. Představují groteskní hlubiny typické manželské krize. Constance a Lizzie sem jedou rozprášit popel Constancina milovaného manžela Henryho a Lizziina bratra. Ale Lizzie nezná skutečný příběh o tom, jak se Constance a Henry před několika desítkami let v Římě poznali.

Každá kapitola vás zavede na utajené místo, které v Římě můžete zkusit najít.



13 komentářů:

  1. Láska v Římě vypadá dobře, ať se líbí obě knihy. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Láska v Římě vypadá dobře, ať se líbí obě knihy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško moc děkujůůůů :-) Jsem na ní zvědavá, měla jsem jí na wishlistu, ještě než vyšla. No už kvůli tomu Římu jsem po ní toužila :-)

      Vymazat
  3. Už je to nějaký ten pátek, co jsem propadla kouzlu všemu okolo Itálii díky zkušenosti s jedním Italem, takže se moc těším, až se dostanu ke knize Láska v Římě. Ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je krááása :-) Řecko je moje srdcovka, ale Itálie je taky překrásná, vždycky jsem toužila poznat Řím, Benátky, Veronu... a to se mi vloni a předloni splnilo, byla jsem nadšená, takže taky určitě vždy vše o Itálii musím mít a číst :-)

      Vymazat
  4. Moc pěkné přírůstky :) Obě knížky mě zaujaly, takže děkuji za skvělé tipy :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Tak to musíš napravit :-) :-) Do Lásky v Římě jsem se už včera začetla a zatím vypadá skvěle :)

      Vymazat
  6. Recenzáček od Omegy vypadá hodně zajímavě. A tu druhou knihu vidím poprvé. Ať se ti líbí, Veru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám obě přečtené a obě byly skvělé Šári :-)Řím je prostě srdcovka :-)

      Vymazat
  7. Tak to se tesim na Divku beze jmena!! Ja myskela, dle obalky,ze bude o úplně něčem jinem. Paráda!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem jí dočetla a byla skvělá, hned jsem sčíhla i dokument od Marině Chapman. Je to mazec. Recenze bude brzy :-)

      Vymazat