sobota 8. dubna 2017

První dubnové vlaštovky



S typickým aprílovým počasím k Janě našly cestu dva báječné recenzní výtisky.
Pojďme se na ně mrknout zblízka.


Dřív než ji najde - Michael Kardos

Obyvatelé poklidného městečka Silver Bay na pobřeží v New Jersey ten příběh dobře znají: jednoho nedělního večera v září roku 1991 uspořádal Ramsey Miller večírek pro sousedy a potom zavraždil svou krásnou ženu a tříletou dceru. Všichni se ale mýlí. Dcera unikla. Teď už jí bude osmnáct a má plné zuby života v utajení. Posledních patnáct let se v rámci programu na ochranu svědků pod jménem Melanie Denisonová skrývala v malém městě v Západní Virginii – její otec totiž nebyl nikdy dopaden… Navzdory přísným pravidlům Melanie navázala vztah s mladým učitelem z místní střední školy, nyní je deset týdnů těhotná a nechce, aby se její dítě muselo schovávat jako ona. Vzepře se svým opatrovníkům a vezme věci do vlastních rukou. Melanie se vrací do Silver Bay a doufá, že dokáže to, v čem úřady selhaly: najde svého otce dřív, než on najde ji.


Manželé odvedle - Shari Lapena

Nikdy nevíte, co se děje na opačné straně zdi. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…


Na obě jsem doposud četla jen příznivé reference, tak doufám, že ta masivní kampaň, konkrétně Manželů odvedle, není lákačka 😊 No, tak uvidíme, jde se číst!


3 komentáře:

  1. Na Manžele se už třesu a novinka od Mystery Press vypadá též lákavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžele odvedle jsem včera dočetla, zítra se mrkni na recenzi :) A Dřív než ji najde dvacátá strana a nudit se rozhodně není v plánu :) Zatím dost dobrý.

      Vymazat
    2. To je lákadel, pořád :))) Ale my se rády necháme zlákat, viď Jani :)

      Vymazat