pondělí 17. července 2017

Navždy po francouzsku



 
„Pět svateb. Dokonalé místo. Jeden průšvih.“

 

Máte rádi malebné francouzské zámečky, léto a svatby? A milujete francouzský venkov? Pak je tato kniha přesně pro vás!

 

Sara má před sebou pět svateb, které organizuje na vlastním zámečku Chateau Bellevue de Coulliac. Chtěla zde mít i vlastní svatební den, ale bohužel. Její snoubenec Gavin ji podváděl, a když to zjistila, tak ji tu nechal a zbaběle utekl. Bez peněz a bez muže v cizí zemi, jak se jí podaří zvládnout tady přežít? Najde znovu pravou lásku v srdci vinic kolem Bordeaux?


 
„Pořádně si prohlédla kabát, který teď ležel před ní na podlaze. Zdálo se, že si ho myš vybrala jako svoje hnízdo, protože byl na některých místech úplně rozkousaný. Kromě odznaku s orlem a hákovým křížem byl přesto na jedné klopě jasně znát další emblém – dvojitý blesk tvořící dvě zešikmená písmena SS, vyšitá toutéž stříbrnou nití.“

 


Tahle kniha je na léto jako dělaná! Skvělá oddechovka, která vás bude bavit. Odpočinete si u ní, zasmějete se a budete číst, dokud neuvidíte  poslední stránky.

Navždy po francouzsku je nenáročné, zábavné čtení, plné francouzských slov, dobrého francouzského vína a šarmantních místních mužů. Ti vám dokážou zamotat hlavu, jen se na ně podíváte. Je to román plný přátel a sousedů, kteří vám podají pomocnou ruku a pomohou, když je to potřeba.  Hlavně je příběh plný svateb, z nichž každá má to své. Nevěsta zasažená ragbyovým míčem, dvojice gayů, osmdesátiletý ženich se stejně starou snoubenkou – to všechno jsou zdroje vtipných a dojemných situací, které pomohou Sáře vyléčit zlomené srdce a najít znovu radost ze života. A vy si to užijete s ní…
 
Toto je moje druhá kniha od Fiony Valpy a všimla jsem si, že se zde některé osoby prolínají,  žijí v jejích románech dál. Příběhy se odehrávají na jednom místě v okolí vinic v Bordeaux a ukazují, jak tu lidé žijí. Vánoce po francouzsku (její v pořadí druhá kniha, která u nás vyšla) jsem ještě nečetla, ale určitě si ji brzy do knihovničky doplním. Příběhy Fiony Valpy mě prostě baví.

 

Moc děkuji KNIHÁM DOBROVSKÝ za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

1 komentář:

  1. Četla jsem od ní Vánoce po francouzsku a bavilo, možná mrknu i na tuhle.:-)

    OdpovědětVymazat