pátek 28. července 2017

Pakistánská princezna



Možná se budu opakovat, ale právě jsem dočetla Pakistánskou princeznu a jsem nadšená! Monika Wurmová je prostě sázka na jistotu a já jsem opravdu, ale opravdu nesmírně pyšná a vděčná, že se smím řadit mezi její přátele. Vždy s ní mohu každou její knihu probrat a ona mi zodpoví všechny moje všetečné otázky. Moc děkuju Moni! J

Celou knihu provází tklivá melodie songu Ali Azmata, která v sobě ukrývá obrovskou bolest. Poslouchám jí stále dokola J

 

A teď už pojďme k samotnému příběhu. Sebevědomá Angelika létá díky modelingu po celém světě. Poslední dobou létala nejčastěji pracovně do Dubaje. Jednoho dne jí ale zavolá cizí žena z velice známé společnosti Diamond´s Fashion z Pakistánu, která chce prorazit i na evropský trh. Proto chtějí blonďatou Angeliku, aby nafotila jejich novou kolekci. I přes varování přátel a rodiny nabídku odletět do Pakistánu přijme. Angelika má mnoho kamarádů jak v životě, tak na facebooku – a mezi nimi jsou dva, kteří se jí dvoří a jsou právě z Pakistánu. Když se dozvědí, že Angelika odlétá do jejich rodné země, chtějí se s ní samozřejmě setkat. Ona nechává všemu volný průběh a nic nikomu neslibuje. S hostiteli v Pakistánu si velice rozumí, kromě chladného a protivného majitele firmy Adela, ji má každý rád. Jednoho dne se tajně vydá na setkání s jedním ze svých přátel ze sociální sítě, ale ke schůzce nedojde. Někdo ji totiž unese. Zelenooká blonďatá Evropanka bude přinucena se proti své vůli vdát. Kdo ji to unesl? Proč? Co tím kdo sleduje? Který ze tří nápadníků se stane jejím manželem? Dokáže jí vůbec někdo pomoci?


„A co se stane, když nesplním, co ten či onen po mně žádá?“ zeptala jsem se trochu provokativně. Ale Zahra mě hned odzbrojila. „To bych raději na tvém místě nedělala. Jak se nepodvolíš dobrovolně, svážou tě a násilím tě donutí přesně ti dva stejní muži, kteří tě unesli,“ obeznámila mě přítelkyně okamžitě. (…) Když jsem vyfasovala šátek přes oči, znovu jsem si uvědomila, v jaké situaci se ve skutečnosti nacházím.

 

V uších mi stále zní Ali Azmat a já „čumím do blba“ a přemýšlím. Přemýšlím nad odvážnou Angelikou, a co vše se jí stalo. Páááááni, to bylo tak akční a tak nabité jiskřením a erotikou. Vůbec jsem nic takového nečekala. Pokud se necháte unášet kouzlem orientu, zároveň toužíte po dobrodružství, ale také erotickém náboji a jiskření, tahle kniha je ta správná volba!

Pakistánská princezna je Moniky prvotina a je stejně skvělá, jako její ostatní knihy. Ráda vám prozradím, že hlavní postavy opravdu existují a příběh je založený na střepinách skutečných událostí. O to víc je kniha lákavá!

Hrozně mě bavila a opět mi nedala spát (ano, naposledy to byla také kniha Moniky, kvůli které jsem ponocovala). Monika Wurm píše prostě skvěle, čtivě a hlavně akčně! S její knihou (ať už je jakákoliv) se nikdy nenudím a hltám stránku po stránce. A těch pár pikantností celé dobrodružství krásně okoření! Až vám budou hořet tváře J. Nemůžu jinak. Já jsem opět nadšená a moc se těším na její další knihu, která (snad to mohu prozradit) se už v nakladatelství Brána připravuje a mně bude velikou ctí jí opět recenzovat. Snad se v češtině dočkáme také druhého dílu Pakistánské princezny – Pakistánská pomsta. Protože Monika je nejen milá a příjemná žena, ale také návyková autorka skvělých knih!

Moc děkuji nakladatelství BRÁNA za krásný recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 

 

 

 

4 komentáře:

  1. Povedená recenze :) O knize slyším poprvé, ale zaujala mě :) Děkuji za tip na čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :-) A jsem moc ráda, že jsem nalákala. Monika není v Čechách moc známá, ale zaslouží si být. Její knihy jsou skvělé. První, kterou jsem četla Nesmíš mě milovat - Barvy lásky je o otroctví v Kongu a je zase úplně jiná. Prostě její knihy nemají chybu :-)

      Vymazat
  2. Super recenze Veru, už dlouho jsem si nepřečetla nic podobného, přitom jsem příběhy s touto tématikou měla hodně ráda. Určitě na autorku a její knihy mrknu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško moc děkuju :-) NO vidíš, já zase naopak tyhle knihy nikdy nečetla, její první kniha se mi dostala náhodou, když mi byla nabídnuta Hedvikou z Brány a fakt mě dostala :-) Byla to ta Nesmíš mě milovat - Barvy lásky - o otroctví v Kongu a ta je fakt taky skvělá, stejně jako její druhé pokračování :-)

      Vymazat