pátek 22. září 2017

První podzimní

Tak prý dnes začal kalendářní podzim... Pro mě tím začalo období - nemluvte na mě, je mi zima 😊
Asi má podzim i své kouzlo, to barevné listí a tak. Ovšem, pro mě je to povel k tomu, abych vytáhla tlusté svetry, pletené ponožky a zimní peřinu. Ještěže mám pravidelný přísun knížek, jinak by se mi to snášelo mnohem hůř....


Z Dobrých knih mi dorazila novinka Půlnoční kluk a už podle obálky to rozhodně čtení pro dámičky, ale pro otrlé, krvelačné knihomolky. Ti, co mě znají, mi rozumí 😊

Dětský domov Longrace, jehož chovanci byli vydáni na milost a nemilost krutým rozmarům nevypočitatelného ředitele Gordona Tallise, stával ve zpustlé londýnské ulici lemované chátrajícími viktoriánskými domy. Jediným, kdo se kdy dokázal Tallisově hrůzovládě vzepřít, byl Connor Laid, až uhrančivě chladnokrevný chlapec. Když pak jednoho dne domov zachvátí plameny a celá budova lehne popelem, o život při požáru přijde i její obávaný ředitel. Okolnosti oné hrůzné noci zůstanou na dlouho pohřbené pod příkrovem času.
 Po třiceti letech začne záhadný zabiják, vystupující pod přezdívkou Půlnoční kluk, postupně vraždit všechny, kteří v domově svého času vyrůstali. Detektiv inspektor Ray Drake dělá, co může, aby vražednou sérii zastavil. Ještě víc dělá však proto, aby skutečné pozadí těchto zločinů nikdy nevyšlo najevo...



A z Domina moje srdeční záležitost, nerudný, protivný, ale naprosto skvělý Harry Bosch, muž mého knihomolského srdce 😊


Harry Bosch se po třiceti letech u policie stal soukromým detektivem. Stále však zůstává vlkem samotářem, jakým byl ostatně celý život: kašle na propagaci, nemá žádnou kancelář a své klienty si velmi pečlivě vybírá.
Jedním z nich je kalifornský miliardář, kterého na sklonku života pronásledují výčitky svědomí. Jako mladík prožil románek s mladou Mexičankou. Když otěhotněla, ztratila se ze světa. Porodila dítě? A pokud ano, co se s ním stalo?
Umírající magnát zoufale touží vědět, zda má komu odkázat své obrovské jmění. Bosch je jediný, komu důvěřuje. Oba muži dobře vědí, že tento případ představuje obrovské riziko nejen pro detektiva, ale také pro osobu, po níž pátrá. Přesto – nebo snad právě proto – se případu ujme, a jakmile se nitky začnou proplétat s jeho vlastní minulostí, je z něj zase zarputilý buldok, který neskončí, dokud nenalezne pravdu.





Tak tedy plískanicím, větru, ranním mrazíkům a hrubým ponožkám zdar 😊
A jde se na čtení....


6 komentářů:

  1. Pěkné přírůstky, určitě budu zvědavá na recenze. O Půlnočním klukovi už jsem tak nějak slyšela, ale zatím jen vlažné ohlasy a po pravdě ani název ani obálka mě nijak zvlášť nenalákala. Třeba obsah bude lepší. A o druhé knize dnes slyším poprvé, tak to budu zvědavá, jaká bude. Hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla Půlnočního kluka na seznamu, nic moc neočekávám, tak snad budu mile překvapená :) A Harry Bosch je klasika, knížky Connelyho jsou propracované, kvalitní, žádné zvláštní drama, ale mě baví moc, četla jsem všechny. Tak zkus po nich mrknout, stojí za to :)

      Vymazat
  2. Ten Půlnoční kluk mě hodně láká, jsem zvědavá jak se ti bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, už jenom to prostředí, o jakém se v knížce píše, je jiné. Tak uvidíme :)

      Vymazat
  3. Monika23/9/17

    Jupííí, Jeroným Bosch je zpět! Díky za info, Jani, tak to abych napekla buchtu a postavila na kafe, abych ho náležitě uvítala, počasí je na jeho návštěvu jako vyšité ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než Ti vyjde jako e-kniha, tak buchta je jak kámen :D Dej si na čas :D

      Vymazat