pondělí 16. října 2017

Nejhorší noční můra




Jako dospívající dívka zažila teror od člověka, kterého milovala. A o dvacet let později se zdá, že ji znovu našel. Nebo je to všechno jinak?





Brenda Novak se nám představuje s prvním dílem nové série, v hlavní roli s psychiatričkou  Evelyn Talbot. Byla jsem zvědavá, nakolik mě kniha upoutá a zda je opravdu tak elektrizující, jak se píše v anotaci. Tak se jí podíváme na zoubek.

Evelyn Talbot již nějakou dobu žije na Aljašce, mrazivém koutu země a pracuje jako psychiatrička léčebného zařízení pro psychopatické zločince. Docela zvláštní volba povolání pro křehkou ženu, vzhledem k tomu, co má za sebou. Když jí bylo 16 let, její stejně starý přítel Jasper ji uvěznil, týral a přímo před ní zavraždil její kamarádky. Evelyn jeho běsnění přežila, ale do života si odnesla spoustu duševních i fyzických šrámů. Není schopna navázat jakýkoliv milostný vztah, přestože policejní důstojník Amarok by byl nejlepším kandidátem. 
Ovšem přichází další hrozba. Kolem ní umírají mladé ženy, které s ní měly něco společného a zdá se, že Jasper je zpět a v plné síle, aby dokonal rozdělanou práci. Nebo je to všechno jinak? Opravdu se jedná o psychopata, který má jen blízko k léčebně Hanover House? Vyřešilo by to palčivý problém většiny obyvatelstva a to jeho zrušení. Neboť cely plné vrahů a psychopatických násilníků nahánějí strach všem obyvatelům malého Aljašského městečka.
Evelyn znovu nabírá síly a jde do boje proti násilí, o kterém si myslela, že mu unikne, ale tentokrát se mu postaví s mužem, kterému je schopna dát své srdce.



Autorka Brenda Novak má za sebou velmi zvláštní zkušenost, díky které se dala na spisovatelskou dráhu. Zažila nepříjemnou zkušenost s chůvou svých dětí a rozhodla se zůstat doma a psát knihy. Myslím, že to bylo moc dobré rozhodnutí. Nejhorší noční můra se sice dle mého neřadí mezi Bestsellery roku, ale detektivka je to velmi vydařená. Jediné, co mi trochu vadilo, byly velmi dlouhé pasáže, kdy jsme byly zahlceni pocity hlavní hrdinky a kdy nám bylo dávkováno její soukromí ve velkém. Jakoby nám autorka dala chvíli oddechu od hlavního děje, mě to ale trochu obtěžovalo.
Ale určitě si ráda přečtu i její další knihu, která má vyjít v roce 2018 s názvem Jsem zpět.




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Nakladatelství Omega.
Knihu zakoupíte rovněž u Knihy Dobrovský.

Kniha:    Nejhorší noční můra
Autor:    Brenda Novak
Vydal:    Omega
V roce:   2017
Stran:    368


2 komentáře:

  1. Hezká recenze :) Kamarádka jí taky získala od Omegy, tak doufám, že se jí bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Pokud fandí méně akčním thrillerům, tak určitě ano :)

      Vymazat