pondělí 2. října 2017

Nové krásky z Dobrých knih



Právě mi dorazily tyto krásky k recenzi od Dobrých knih :-) Všechny jsou úžasné, takže to nebudeme zdržovat a pojďme si je rovnou představit v anotacích:
 
 
 
Srdce z kamene - Simon Scarrow
 
Píše se rok 1938. Dokonalé léto na idylickém řeckém ostrově Lefkada pro tři mladé lidi, kteří si nenechávají kazit náladu výbušnou politickou situací v Evropě. Peter přijíždí z Německa navštívit svého otce, který tu provádí archeologické vykopávky, a naváže úzký přátelský vztah se dvěma zdejšími mladými rodáky, mladíkem Andreasem a dívkou Eleni. Svět ale neodvratně sklouzává do konfliktu. Všichni tři si však přísahají, že se znovu setkají jako přátelé. V roce 1943 ale do ráje u Jónského moře dorazí v plné síle válka…
 
 
 
 
 
 
Ginny Napořád - Benjamin Ludwig
 
Odzbrojující román o autistické dívce, která si se světem nerozumí, přestože se o to snaží celým svým srdcem. Ginny je třináct a bydlí v adoptivní rodině. K snídani musí mít přesně devět kuliček hroznového vína, všechno chápe doslovně a zbožňuje seznamy. Na předním místě jejího nejdůležitějšího seznamu stojí: Utéct zpátky k mámě a postarat se o panenku. Její odhodlání a strach, že se panence, kterou před čtyřmi lety nechala v kufru pod postelí, něco zlého stalo, ji pohání napřed s urputností, která je zprvu nepochopitelná a posléze fascinující. Román Benjamina Ludwiga byl v USA hodnocen jako nejslibnější debut roku.
 
 
 
 
 
Volání netvora - Patrick Ness
 
Třináctiletého Conora navštěvuje noc co noc netvor. Není to však ten, kterého Conor očekával - ten z noční můry, jež ho pronásleduje od doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Tenhle netvor je jiný. Je to tajuplný přízrak z dávných časů, ukrývající se v podobě starého stromu za domem. Je tu proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce pravdu. Tajemnou knihu plnou temně pohádkové atmosféry napsal Patrick Ness na námět zesnulé Siobhan Dowdové a v roce 2016 podle něj natočil stejnojmenný film Juan Antonio Bayona.
 
 
 
 
 


2 komentáře:

  1. Volání netvora. <3 To si určitě užiješ, je to nádherný a dojemný příběh. Chytí za srdce. O té autistické dívce jsem už slyšela, ale to by byl spíše námět pro Wish. To Srdce z kamene vypadá taky dobře. Jsem zvědavá na recenzi, možná titul zařadím do wishlistu. :) Přeju krásné čtivo!

    OdpovědětVymazat