pondělí 6. listopadu 2017

Nezvěstná blondýna


Překvapivé rozuzlení, které by vás ani ve snu nenapadlo!


 
Agáta si užívá života po svém. Jezdí sama na dovolené, chodí na manikúry, ke kadeřnici, ale hlavně – cítí se v manželství tak trochu sama. S mužem se nějak poslední dobou odcizili. Když jednoho dne nedorazí Agáta domů, její manžel, kapitán Petr Christ, netuší, že bude muset vyšetřovat zmizení své milované manželky. Celý tým se snaží najít jakoukoliv stopu, ale nedaří se. Brzy se policie dozví o tragédii, kterou Agáta zažila v Thajsku na dovolené. Všichni věří v souvislost obou případů. Když se ovšem objeví další nové zločiny - unesené miminko a zmizení dvou mladých dívek před pár lety, Petr přemýšlí, zda by spolu všechny případy mohly nějak souviset…

 

„Sakra, usneš aspoň na chvíli?“ (…)  Bobík se nejen posadil, ale chystal se i postavit. Kolébka se rozhoupala. Kamil se naštval. Chytil kluka a prudčeji s ním mrskl o dno kolébky. Ráznost zabrala, ječení ustávalo. Několikrát s ním pohoupal. Mimino se zklidnilo a zavíralo oči. Nejspíše vyčerpáním z neustálého řvaní na plné obrátky. Konečně vylezl ven. Vyčerpaný. Rozčílený.

 


Při čtení knihy se mi honilo hlavou mnoho otázek. Kde ta Agáta je? Je živá nebo někam utekla? Mohlo se jí něco stát? Jak to s tím miminkem vše souvisí? Už to potřebuju vše vědět!

Román má opravdu dokonalou detektivní zápletku, která by vás nikdy nenapadla. A já volám super! Opravdu jsem tak skvělý a propracovaný konec nečekala. Nezvěstnou blondýnu bych přirovnala k českým kriminálkám, které běží hodně zfilmované v televizi. O jejich oblíbenosti nelze pochybovat. A já souhlasím. Pokud hledáte kvalitní českou detektivku, možná vlastně tak trošku ze života, s velmi ojedinělým závěrem, pak si musíte přečíst Nezvěstnou blondýnu. Příběh má jen 170 stran, takže žádné zdlouhavé povídání okolo a děj jde rovnou k věci. Případ rozlousknete za jeden či dva dny a budete určitě spokojení.

Petra Nachtmanová píše čtivě a dialogy mezi hlavními hrdiny příběhu jsou jako z denního života. Na nic si nehrají a mluví tak, jak jim „zobák narost.“ To se mi líbí. Pokud máte rádi české krimi příběhy s neobvyklou zápletkou z každodenního života, pak prostě musíte sáhnout po Nezvěstné blondýně J.

 

Moc děkuji spisovatelce Petře Nachtmanové za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

1 komentář: