pátek 13. dubna 2018

Právě teď nás baví...




Jaké knihy nás momentálně baví? Které zajímavé příběhy jsme za poslední měsíc objevili?

Vybrala jsem pro vás 6 TOP KNIH, které mě poslední dobou zaujaly nejvíce a opravdu se mi moc líbily. Četla jsem všechny a určitě si zaslouží vaši pozornost, protože jsou prostě jedinečné a skvělé! Pojďme se už na ně podívat, třeba vás některá zaujme hned na první pohled…



Alena Mornštajnová
Pokud bych měla do tohoto článku vybrat jedinou knihu, pak to bude právě Hana! Je to žánr, který musí chytit za srdce každého. Ať je vám patnáct nebo osmdesát let, ať jste muž či žena. Hana si vás určitě získá. Je to krásný a velice silný příběh mladé ženy, která prošla peklem koncentračního tábora a přežila. I když si mnohokrát říkala, že by byla raději už dávno mrtvá… Hana je román o lásce, válce, bolesti, nemoci a o tom, jak i malá změna v plánu dne, může změnit celý život. Přečtěte si tento příběh. Je důležitý, přináší poselství a určitě vás zasáhne, tak jako mě.

Cynthia Swanson
Tento román mě moc mile překvapil. Příběh se mi opravdu hrozně líbil. Málokdy se mi stane, že mě kniha baví od první stránky, ale tady to tak bylo. Vcucla mě do děje a nepustila, dokud jsem nebyla na konci. Je to nádherná kniha o lásce ke svým blízkým, o ztrátě, bolesti a hledání vlastní identity. A také o tom, jak jediná vteřina může ovlivnit váš život a zcela ho obrátit naruby. Knihkupkyně je autorčino první dílo. Já už teď vím, že až u nás vyjde další kniha od Cynthie Swanson, určitě ji musím mít!



Pokračování článku můžete přečíst na stránkách Dobrých knih zde.



5 komentářů:

  1. Zrovna nedávno jsem dělala velký nákup knih a z těchto v něm žádná nebyla, musím si teď tedy dát pauzu, ale určitě mám v merku jak Knihkupkyni tak Hanu. Haně jsem se dlouho bránila, protože je vážně všude, ale to třeba i Dopisům, které nikdo nečetl a pak jsem byla nadšená. Takže určitě i na Hanu přijde řada. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Betty :-) Taky jsem Hanu hodně odkládala, podle anotace mě ani moc nelákala. Ale pak mě hrozně zaujala jedna recenze a myslím i komentáře na Databázi knih a musela jsem jí mít. Strašně jsem byla nadšená, dojatá, zničená... no je to prostě ten druh knihy, která se vstřebává ještě dlouho po přečtení :-) Dopisy, které nikdo nečetl jsem měla vyhlídlé ještě před vydáním, takže jsem je četla hned když vyšly a okamžitě se kniha stala jednou z mojich nej :) No a Knihkupkyně byla vážně překvapení, vůbec jsem nečekala tak strhující děj. A hlavně jsem čekala podle anotace uplně něco jiného, ale nakonec to bylo mnohem lepší :-) Jsou to pro mě prostě všechno pecky :-) Děkujeme za komentář a za názor :)

      Vymazat
  2. Hana je neuvěřitelná záležitost... Bude to rok, co jsem ji četla, a pořád si na ni často vzpomenu. To se mi běžně nestává. Nedávno jsem od Mornštajnové četla i Slepou mapu a ta je stejně perfektní. Poslední Hotýlek si teď už vysloveně šetřím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Kristý :) Na Slepou mapu se taky chystám :) Hotýlek mě anotací moc neoslovil, takže si počkám, co ty na ní :)

      Vymazat
  3. Hanu mám připravenou již několik měsíců, ale pořád si říkám, až bude víc klidu, až bude víc času, no tak nevím s tímhle tedy :)) Vařila jsem pro Picassa mě taky moc láká :)

    OdpovědětVymazat