neděle 1. dubna 2018

Tváře noci





Svět módy nebyl nikdy tak nebezpečný...A jeden zvrácený vrah nebyl nikdy tak trpělivý...





Seznamte se s dravou novinářkou Sophií Kentovou. Jak už to tak bývá, i tato hrdinka má za sebou velké trauma, které ovlivnilo její život. Po smrti jejího bratra se snaží držet hlavu vzhůru, ale ne vždy se jí to daří. Proto není moc překvapením, když se snaží spasit jednu nešťastnou modelku, pocházející z Ruska, se kterou se záhy spřátelí. I přesto, že se poznaly za docela tragických okolností, kdy se Sophie snaží dozvědět víc o mrtvém chlapci, pojí je křehké pouto opatrného přátelství.
Ale člověk míní, život mění... Po večeru, kdy už to vypadá, že se Natalije Sophii svěří s jakýmsi tajemstvím, je nalezena mrtvá. Brutální vražda a zohavené tělo i tuto novinářku rozhodí. O to víc, když si uvědomí, že tomu snad mohla předejít, kdyby jen byla trochu víc důsledná a na přítelkyni víc tlačila. Natalije měla strach, ale koho se tak bála, si odnesla s sebou a její ústa umlkla navždy.
Sophie se již po druhé snaží zvednout a tentokrát se nevzdává. Ponoří se do krutého světa modelingu, kdy dívky jsou brány jen jako zboží, aby dosáhly svého snu, musí obětovat mnohé a mnohé si musí nechat líbit.
Při své honbě za článkem a nalezením spravedlnosti naráží na dávný případ, kdy zemřela jiná mladá dívka a kolotoč otázek se roztáčí naplno.
Ustojí Sophie odpovědi, nebo ji stáhnou dolů?

Máme před sebou naprostou novinku z dílny Mystery Press, první knižní počin bývalé anglické novinářky Corrie Jackson. 
Ve svém debutovém díle vychází ze svých novinářských zkušeností a proto není divu, že jako hlavní hrdinku si vybrala žurnalistku. 
Tváře noci nemají žádný pomalý rozjezd, žádná zbytečná omáčka a tanečky kolem úvodu. Hned na prvních stránkách jsme vtaženi do krutého a násilného světa a nikoho nenechá na pochybách, že nám nedovolí vydechnout do samotného konce.
Trochu už mi vadí, že každý hlavní hrdina s sebou vláčí nějaké životní trauma, které z něho dělá alkoholika, nebo v mírnějším případě podivína, závislého na uklidňujících prášcích.
Sophie Kentová je zapálená, dravá, trochu morbidní, jak si libuje v místech činu. A přiznávám, nějakou tu stránku mi trvalo jí přijít na chuť, tolik negativismu v jedné nátuře bylo moc i na pesimistu, jako jsem já.
Na druhou stranu musím ocenit, jak moc nám autorka přiblížila svět modelingu a osobně jsem tedy docela vděčná, že mě nikdy přehlídková mola nelákala. 
Corrie Jackson má v rukávu ještě jednu knihu s názvem Dokonalá oběť, opět v hlavní roli s neohroženou novinářkou a jsem tedy docela zvědavá, zda si mou pozornost udrží i v této knize. Obrovský potenciál rozhodně má.

Děkuji Mystery Press za poskytnutí recenzního e-booku.

Kniha:     Tváře noci
Autor:     Corrie Jackson
Vydal:     Mystery Press
V roce:    2018
Stran:     368



Žádné komentáře:

Okomentovat