středa 30. května 2018

Dítě ohně



Našla dokonalého muže. Získala dokonalý dům, dokonalý život. Má to ovšem jeden háček.....První žena, tragicky zemřelá, nikdo ji nikdy nenašel. Dokáže zničit její štěstí? Nebo je všechno jinak?




Když Rachel potkala okouzlujícího Davida, byla to láska na první pohled. Šarmantní, svobodný, bohatý, dokonalý ve všech směrech.  Zamiluje si na první pohled i mírně podívínského syna Jamieho,  usilovně se k němu snaží najít cestu. Mírný stín pochyb okamžitě zatlačí do pozadí a těší se, jak se celá rodina usadí na honosném sídle Carnhalow House, kde zaujme místo Davidovy první ženy, Niny, která tragicky zahynula ve starých, dávno nepoužívaných dolech.
Vše se zdá být zalité sluncem. Seznámení s Davidovou matkou, stiženou Alzheimerem, která má zálibu v popíjení drahého vína, je dokonalé a Rachel je opravdu šťastná. Zdá se to být navěky, ale nic není tak, jak se na první pohled zdá. Davidovo dojíždění do Londýna za prací, kdy se domů vrací pouze na víkendy, Rachel zanechává osamocenou a přemýšlivou. Jamie je uzavřený do sebe a jeho zvraty nálad na klidu v domě nepřidají. Navíc jeho náznaky, že jeho matka stále žije, protože si s ní povídá, Rachel donutí začít trochu víc pátrat, co se osudného Štědrého dne před lety, kdy Nina zahynula, vlastně stalo. Zjišťuje, že David před ní cosi tají, cosi, co jej spojuje s jeho synem poutem, které má být před zraky ostatních zahaleno.
Opravdu Nina našla smrt v těžebním dole, když se její tělo nikdy nenašlo? A není těch náhod najednou trochu moc? Šťastný život začíná mít vážné trhliny a sama Rachel se opět musí vypořádat s vlastním traumatem z dětství, před kterým se snažila celá léta unikat.

Britský autor Sean Thomas, píšící pod pseudonymem S.K.Tremayne je jako čerstvý vítr do knižních vod. Jeho prvotina Ledové sestry byla pro mě naprosto dokonalou ukázkou kvalitního psychothrilleru, u nějž jsem nenašla jedinou chybu. A jeho druhá kniha Dítě ohně se první knize vyrovná opravdu ve všem. Obě knihy mají spád, neobsahují žádná hluchá místa, jakoby nás autor nechtěl nechat nadechnout. Vtáhne nás do děje a nepustí do poslední stránky. Nechybí staré tajemství, které nám předkládá opravdu po malých dávkách, nechybí ani napětí, které knihu dělá tak vzrušující. Za mě velký palec nahoru. Doufám, že se brzy dočkáme i dalších, takto skvělých, thrillerů, u kterých se nám bude tajit dech.

Za recenzní výtisk děkuji Dobrým knihám


Kniha:     Díte ohně
Autor:     S.K.Tremayne
Vydal:     MOTTO
V roce:    2018
Stran:     352

Žádné komentáře:

Okomentovat