pondělí 10. září 2018

IN VINO VERITAS



Ve víně je pravda, to je známá moudrost, jak všichni víme. Mnozí z nás se určitě přesvědčili na vlastní kůži. A protože máme září, měsíc sběru vína z vinic, burčáku a hlavně vinobraní, což je veliká událost ve všech městech či obcích, kde vinohrady zdobí každý kousek volné půdy, pojďme se podívat na nějaké knihy o tomto lahodném moku.

Chcete se dozvědět něco o výrobě vína? Jak se zpracovává nebo ho toužíte poznat podrobněji? Víte pouze, že je červené a bílé? Co takhle ledové, výběr z hroznů nebo slámové? Chcete vědět víc? Nebo se výrobou a pěstováním vína zabýváte a musíte se více vzdělávat, znát horké novinky v tomto odvětví? Nebo byste si chtěli prostě o víně přečíst napínavý příběh jedné ženy, která zdědila moravský vinohrad po svém dědečkovi? U nás v Dobrých knihách máme všechno, na co si vzpomenete. Zkuste se podívat, co by vás mohlo zaujmout







 Pro začínající i zkušené výrobce domácího vína. Chcete si zkusit vyrobit vlastní víno? Nebo už si ho vyrábíte a potřebujete pomoc při různých komplikacích? Pak je tahle kniha přesně pro vás! Tato publikace přehledně a detailně představuje jednotlivé kroky tohoto procesu a pomáhá řešit malé i větší obtíže. Každý si tak může vyrobit vlastní chutné víno.  Všechny pracovní kroky jsou popsány tak, že je každý snadno pochopí i bez hlubokých předběžných znalostí.

 
 

Chtěli byste se stát zkušeným degustátorem vína? Toužíte se vyznat v jeho odrůdách, druzích a chutích? Pokud si pořídíte tuto knihu, stane se z vás odborník na slovo vzatý a je možné, že z vás brzy bude náročný specialista na víno.  Malá škola degustace vína je ideálním průvodcem degustačními metodami a styly vín. Naučíte se rozeznávat základní chuťové vjemy, dozvíte se, jak ochutnávat bílé, červené, růžové a šumivé víno nebo jak určit svěží či ovocný styl, vína suchá, polosuchá, sladká. Rychle získáte jistotu a potřebnou dovednost. Řada srozumitelně popsaných degustací poskytne základy pro vaše znalosti. Rady, připomínky a odborné tipy vám pomohou stát se brzy vítaným společníkem mezi odborníky.
 
Pokračování článku čtěte zde na webu Dobrých knih.
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat