Ve víně je pravda, to je známá moudrost, jak všichni víme.
Mnozí z nás se určitě přesvědčili na vlastní kůži. A protože máme září,
měsíc sběru vína z vinic, burčáku a hlavně vinobraní, což je veliká
událost ve všech městech či obcích, kde vinohrady zdobí každý kousek volné
půdy, pojďme se podívat na nějaké knihy o tomto lahodném moku.
Chcete se dozvědět něco o výrobě vína? Jak se zpracovává
nebo ho toužíte poznat podrobněji? Víte pouze, že je červené a bílé? Co takhle
ledové, výběr z hroznů nebo slámové? Chcete vědět víc? Nebo se výrobou a pěstováním
vína zabýváte a musíte se více vzdělávat, znát horké novinky v tomto
odvětví? Nebo byste si chtěli prostě o víně přečíst napínavý příběh jedné ženy,
která zdědila moravský vinohrad po svém dědečkovi? U nás v Dobrých knihách
máme všechno, na co si vzpomenete. Zkuste se podívat, co by vás mohlo zaujmout
Pro začínající i zkušené výrobce domácího vína. Chcete
si zkusit vyrobit vlastní víno? Nebo už si ho vyrábíte a potřebujete pomoc při
různých komplikacích? Pak je tahle kniha přesně pro vás! Tato publikace přehledně a detailně představuje
jednotlivé kroky tohoto procesu a pomáhá řešit malé i větší obtíže. Každý si
tak může vyrobit vlastní chutné víno. Všechny pracovní kroky jsou popsány tak, že je
každý snadno pochopí i bez hlubokých předběžných znalostí.
Chtěli byste se stát
zkušeným degustátorem vína? Toužíte se vyznat v jeho odrůdách, druzích a
chutích? Pokud si pořídíte tuto knihu, stane se z vás odborník na slovo
vzatý a je možné, že z vás brzy bude náročný specialista na víno. Malá škola degustace vína je ideálním
průvodcem degustačními metodami a styly vín. Naučíte se rozeznávat základní
chuťové vjemy, dozvíte se, jak ochutnávat bílé, červené, růžové a šumivé víno
nebo jak určit svěží či ovocný styl, vína suchá, polosuchá, sladká. Rychle
získáte jistotu a potřebnou dovednost. Řada srozumitelně popsaných degustací
poskytne základy pro vaše znalosti. Rady, připomínky a odborné tipy vám pomohou
stát se brzy vítaným společníkem mezi odborníky.
Pokračování článku čtěte zde na webu Dobrých knih.
Žádné komentáře:
Okomentovat