středa 24. října 2018

Tvořivý Halloween


Už se brzy stmívá, babí léto je za námi a blíží se zima. Ale než jí otevřeme dveře, přivítáme Halloween. Svátek duchů, zbloudilých duší, masek a dýní. Že ho neslavíte? To je ale veliká chyba.  Každý si přece může tento den udělat podle svého a nevyužít této krásné příležitosti, by byla škoda. Pro děti to může být veselá událost, vytáhněte lampiony, jděte na svítící průvod městem, nebo si udělejte vlastní večer. S různými lucernami, světýlky či lampiony. 
 
Další možnost je vymyslet pro děti skvělý maškarní a vyrobit si doma předem masku. Třeba
podle naší knihy Převleky a masky pro každou příležitost. Nebo si u nás masku můžete třeba rovnou koupit hotovou. Co třeba Avengers: Captain America nebo Avengers: Hulk - kostým nebo například Spiderman, kostým  Minie červený či  Disney: Locika s třpytivými ozdobami a korunkou? Převleků a masek máme opravdu nepřeberné množství. Ale maškarního plesu se nemusí účastnit pouze děti. Fantazii se meze nekladou a je to přeci super zábava i pro dospělé.
Když už máme předem promyšlený kostým, chtělo by to vydlabat dýni. Pokud chcete být kreativnější, můžete najít inspiraci v knize  Halloween nebo Abeceda Dušiček a Halloweenu či  Zvládnu to sám: Strašidelný Halloween. Dlabání dýně je skvělá zábava, můžete vymyslet různé obličeje, ksichtíky, hororové výtvory, to už je na vás. Když do ní pak vložíte svíčku, je to nádhera. Na dekoraci se dají koupit malé nejedlé dýničky pouze pro tyto účely nebo dýně jedlé. Máme třeba dýni máslovou nebo hokaido. Také z ní milujete polévku? U nás doma, když dlabeme dýně a snažím se z nich uvařit všechno možné, tomu říkáme dýňobraní. Nakoupíme hromady dýní, zpracováváme je, dělá se pyré, výborná polévka nebo třeba koláč, perník či dort. Dokonce občas vařím také i masovou směs s dýní. Všechno oranžově září a je to celé příjemně podzimní. Inspiraci můžete najít třeba v knize Dýně - To nejlepší z podzimní úrody nebo  Kouzla s dýněmi - Nejlepší recepty a dekorace z dýňového statku, která před pár dny vyšla.
 


                       
                                                       
 
 
 
V pokračování najdete i tipy na knihy s mystickou a hororovou tématikou. :-)
 
Pokračování článku čtěte zde na webu Dobrých knih.
 
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat