pondělí 17. prosince 2018

Už teď jsi mrtvá

Let balonem, který se stává tragédií...zůstane jen jeden svědek zločinu a ten musí bojovat o život.

To, že Sharon Bolton patří mezi spisovatele s velkým s už vím. A proto na každou její knihu tak čekám. 
Už teď jsi mrtvá nebyla vyjímkou, slibná anotace s příběhem, který je rozhodně nevšední. Ale jak moc je jiný vám dochází až po přečtení prvních stránek.
Připomeneme si děj. 13 lidí si užívá báječný let balonem. Měla to být vzrušující zábava, ale skončí to obrovskou tragédií. Z proutěného koše pasažéři vidí zločin vraždy, ale i vrah vidí je. Jess, která let balonem koupila své sestře jako dárek, pachatele natočí na telefon a tím na sebe upozorní. Balon jde k zemi a 12 lidí umírá, včetně Jessiiny sestry.
Sama, vyděšená, prchá před vrahem, který za žádnou cenu svou kořist nehodlá pustit z očí. Co Jess zbývá? Zajít na policii a říct, co viděla? Má důkaz vraždy, pachatel by byl dopaden.
Ale místo toho dál prchá, neboť má co skrývat, něco, co se nesmí nikdo dozvědět.
Do celého příběhu se vkrádají další a další dějové linky, ale vše souvisí se vším. Složitý vztah Jess a její sestry, život v klášteře, to vše musíte vstřebat, abyste pochopili důvod Jessiina útěku před vrahem a vlastně i policií. Neodkládejte knihu, vše zapadne do těch správných kolejí...

Takže se na to pojďme podívat trochu zblízka. Sharon J.Bolton je autorka, která se rozhodně nebojí. V každé své knize přichází s něčím novým, neotřelým. Rozhodně by bylo zajímavé, kdyby její knihy byly někdy zfilmovány. Stálo by to za to.
V této knize je sice na můj vkus trochu moc děje, trochu moc zápletek, ale na konci se všechno dokonale spojí.
Autorka nás opět klame písmem. Podsouvá nám cosi, na co si uděláme svůj názor, aby nás nakonec vyvedla z omylu a ukázala nám správnou cestu.
Na samotnou hlavní hrdinku si musíte zvyknout. Chvílemi se budete velmi podivovat jejím úmyslům, jejím rozhodnutím, ale to, co její život utvářelo...no, já bych v její kůži být nechtěla.
Nejnovější kniha Už teď jsi mrtvá je thrillerem, který si ještě letos musíte přečíst. Nebo si nechte darovat pod stromeček, nebudete litovat.
A já se budu těšit na další novinku autorky, která v mé knihovně má čestné místo.

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Domino.

Kniha:    Už teď jsi mrtvá
Autor:    Sharon J. Bolton
Vydal:    Domino
V roce:   2018
Stran:    424

Žádné komentáře:

Okomentovat