úterý 18. prosince 2018

Vánoční polibek v Notting hillu


 
Už delší dobu vím, že Mandy Baggot patří mezi mé oblíbené autorky. Vánoční polibek v Notting Hillu to jen potvrdil. Je to totiž krásný romantický vánoční příběh, který vás zahřeje u srdce.
Isla je velmi zaneprázdněná pětadvacetiletá mladá žena. Pracuje ve veliké stavební firmě Breekers London a stará se o svojí mladší sestru, která je upoutaná na invalidní vozík. Bojí se kamkoliv ji pustit samotnou a hlídá jí na každém kroku. Blíží se Vánoce a ona nemá čas na nějaká vánoční klišé. Je ráda, že stíhá v práci zařídit vánoční večírek, koupí stromeček, načerpá sváteční atmosféru v ulicích a tím to končí. Když dorazí z newyorské kanceláře její šéf Chase Bryan, všechno se nějak zkomplikuje. V práci se Isle vše začíná bortit pod rukama a šéf jí to dává docela „sežrat“. Když se ale náhodou potkají v její oblíbené cukrárně, kam sama chodí téměř denně a ona ho provede po svém milovaném rodném Notting Hillu, vše se nějak zamotá a komplikuje ještě víc. Jak v práci, tak v osobním životě…
 
Očima zaletěl po ulici k Maddie, poskakující a snažící se udržet obrovského Santu v alobalu, který byl skoro tak velký jako ona. Brooke se usmívala od ucha k uchu, což mu napovědělo, že mu z bankovky, kterou jí dal, nic nevrátí.
„Ježíši!“ vyjekl. „To je čokoláda? Jestli to celé sní, bude jí špatně.“
„Nerada vám to říkám, pane Bryane,“ ozvala se Isla. „Ale bude jí špatně, jestli sní třeba jenom polovinu. Vidíte, v Notting Hillu stojí všechno za to.“ Usmála se.
 
Představte si dokonalý vánoční polibek. Jeho silné paže ji objímají kolem pasu, ona bere jeho tvář do svých dlaní, na oba se pomalu začíná snášet sníh… Nádhera, že? Ale přesně tohle Isla nechce, ani na to nemá čas. Je praktická a stále v jednom kole. Nemá ani chvilku přemýšlet o romancích a vánočním klišé. Ale my ano, pokud si příběh přečtete, přesně to na vás z knihy dýchne. Romantika, kouzelná atmosféra Vánoc a zasněžený Londýn plný světýlek.
 
 
Pokračování recenze čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat