úterý 18. prosince 2018

Nejúžasnější den

Milující manžel nebo dokonalý vrah? Zpočátku budete okouzleni, zaslepeni...nenechte se zmást a nevěřte.

Americká autorka Kaira Rouda předvedla mistrovský výkon, který by si zasloužil onu pověstnou nálepku Bestseller. Alespoň dle mého, neboť Nejúžasnější den jsem četla doslova se zatajeným dechem. 
Vše se odehrává během jednoho, jediného dne, ale ten je tak nabitý informacemi a dějem, že nestačíte dýchat.
Paul a Mia. Na první pohled dokonalý pár. Dokonalý dům, krásné děti, roztomilá chata. Ale nic není tak, jak se na první pohled zdá. Paul skrývá nejedno tajemství. Ale musíte ho trochu blíž poznat, abyste pochopili, co je v tomto příběhu špatně.
Paul naplánuje romantický víkend bez dětí na chatě, jen on a jeho poslušná, milující žena Mia. Má to být jejich nejhezčí víkend, neboť Mia poslední dobou stůně, ubývá na váze a zdá se jako bez života. Zní to jako pohádka, viďte. Nevěřte. Nevěřte zpočátku ničemu, co vám autorka předloží, neboť vše je úplně jinak a vy pochopíte, že Paulovy úmysly nejsou zas tak čisté a upřímné. To, co zpočátku vypadá jako americký sen, se už během jízdy na venkov mění v drama, které bude mít velkolepé vyvrcholení. Neboť Mia není jen ušláplá ženuška, co vozí děti do kroužků a čeká na manžela s večeří. Mia je silnější, než si Paul myslí a má v plánu mu to tento víkend dokázat.

Já smekám pomyslný klobouk, protože to byla jízda hodna králů. Skvěle vykreslené postava hlavního aktéra, čili Paula, kterého jsem nenáviděla od prvních stránek. Sebestředný, sobecký despota, který nesnese jakékoliv protivenství. Vše se musí točit jen kolem něj a pokud tomu tak není, protějšek se se zlou potáže. 
Když do děje vstoupil skromný a milý soused Buck, trochu jsem se vyděsila, že mmůj dojem z knížky se pokazí jakýmsi milostným románkem. Kdepak, Buck má významnou roli v ději a nebýt jej, Mia by nikdy nedostala odvahu k tomu, k čemu se chystala.
Nejúžasnější den se možná některým čtenářům bude zdát zvláštní. Ano, je napsán ne běžným stylem, minimum dialogů je ale nutností, abyste se do děje položili. 
Za mě plný počet hvězd při hodnocení, tohle ano. Tato kniha by milovníkům psychothrillerů v knihovně rozhodně chybět neměla.

Za recenzní výtisk děkuji Knihám Dobrovský
Vydáno v edici Omega

Kniha:    Nejúžasnější den
Autor:    Kaira Rouda
Vydal:   Omega
V roce:  2018
Stran:   400


Žádné komentáře:

Okomentovat