středa 9. ledna 2019

Ztracený

Nastoupil do vlaku a nikdy z něj nevystoupil.Jak se může člověk ztratit v soupravě metra? Sam Wren ano a odpověď na tuto otázku opět musí najít David Raker.


Milovníkům této knižní série snad není třeba představovat Davida Rakera, soukromého vyšetřovatele, očka, detektiva, nebo jak jej chcete nazývat. Pro mě je a vždy bude chlapík, kterého zbožňuji od první knihy, kterou jsem, s ním v hlavní roli, četla.
Mrkneme se malinko na anotaci. Sam Wren ráno odjede do práce a navždy zmizí. Zmizení je o to záhadnější, že z vlaku, do kterého nastoupil, nikdy nevystoupil. Je to vůbec možné?
David Raker je opět na prahu případu, do kterého se zakousne se svým buldočím stiskem a začíná rozplétat klubko polopravd kolem zmizelého čtyřicátníka. Je jediný, kdo si všiml, že Sam v poslední době nápadně zhubl, jeho tvář nabrala sinalou barvu a jeho roztržitost je víc než nápadná. Vydává se po jeho každodenní rutině a nachází nejedno tajemství, které ovšem nevede k jeho nalezení. Jeho věrným pomocníkem se stává Colm Healy, který se po delší pauze vrací do práce, kde jej jeho bývalí kolegové nechtějí a dávají mu to patřičně najevo. Ano, Colm má za sebou trauma, které jej poznamenalo, ale také má výborný čich na případy a jejich vyřešení. Proto spolu s Davidem tvoří skvělý tým, i když každý má pro vyřešení případu své důvody. Co má společného zmizelý Sam, organizovaný zločin a sériový vrah? 
David Raker opět šlape na pár kuřích ok v řadách policie, ale to mu nebrání Sama najít a připevnit si jeho fotografii na nástěnku jako vyřešený případ.

U knih Tima Weavera jsem už na kvalitu zvyklá a proto mě nepřekvapilo, že jsem knihu otevřela a jen s nechutí odkládala, abych se pár hodin prospala.
Opět velmi chytlavý příběh, který okamžitě vtáhne do děje, okořeněný soukromím hlavního aktéra, kde sledujeme jeho nový vztah po smrti manželky. Zde se mi navíc dostalo malého bonusu ve formě staré, zavřené stanice metra, kdy má fantazie jela na plné obrátky.
Tim Weaver prostě rozhodně umí, co dodat. Kdo ještě nečetl jeho knihy, měl by to velmi rychle napravit, neboť tento autor prostě umí.

Děkuji Mystery Press za poskytnutí recenzního e-booku.
Atutorkou fotografií, použitých v recenzi, je Kateřina Kohoutová.

Kniha:    Ztracený
Autor:    Tim Weaver
Vydal:    Mystery Press
V roce:   2018
Stran:    432

Žádné komentáře:

Okomentovat