středa 10. dubna 2019

Obchodník s hudbou


„Někoho nemusíte vidět dvacet let a pořád ho budete milovat.“

 
 

Upřímný příběh o lásce, naději a především o hudbě.

Píše se rok 1988. Frank má obchod s hudbou, v němž prodává pouze a bez výjimky jen desky, elpíčka či vinyl, chcete-li. Je samotář, žije jen svým obchodem, hudbou a občas rozmlouvá s lidmi, kteří vlastní prodejny ve stejné ulici. Jednoho dne mu však do života nečekaně vstoupí Ilse a on se zamiluje na první pohled. Má jejich láska vůbec šanci na úspěch? Zůstane Frank do smrti starým mládencem?

„Obchod jako voda zalévalo měsíční světlo. Frank seděl u gramofonu a myslel na jednoho zákazníka, kterému kdysi pomohl. Malého chlapečka.
Chodíval do obchodu každou středu. Na všechny desky nedosáhl, a tak jednou Franka poprosil, jestli nemá dřevěnou bedýnku nebo něco podobného, na co by si mohl stoupnout. Měl v sobě takovou vážnou upřímnost. Plavé vlásky, skoro až bílé. Oči tak modré, že se do vás zavrtávaly jako nebozezy. Mohlo mu být tak sedm nebo osm let.

 


Možná půjdu proti proudu, ale mně v knize něco chybělo. Takový ten pomyslný šmrnc nebo moment překvapení.  Děj mi přišel zdlouhavý, ani hudbu jsem si moc neužívala, protože většinu daných interpretů prostě vůbec neznám. Každopádně kdo miluje dobu roku 1988, včetně hudby této éry, tak si knihu užije do sytosti. To nepochybuji.

Obchodník s hudbou je nevšední román o lásce, je lidský a laskavý. Pod to se můžu podepsat. Poukazuje také na krásnou sounáležitost přátel, jejich loajálnost, která nás dokáže držet nad vodou. Když se totiž spojí ti nejbližší, mohou nám změnit život! To mi opravdu věřte, je to svatá pravda. J

 

Děkuji nakladatelství COSMOPOLIS za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat