pátek 5. dubna 2019

REMADE



Remade  je skvělý, děsivý postapokalyptický thriller (nebo sci-fi, chcete-li), výborně napsaný, vy budete hltat každou stránku a knihu přečtete jedním dechem!

Zákeřný virus se šíří světem… Leon se s maminkou a jeho mladší sestrou Grace přestěhoval z New Yorku do Londýna. Leon ve škole moc nezapadá, rozvod rodičů nese hůř než sestra. Trpí neustálými bolestmi hlavy a migrénou. Najednou se začnou šířit zprávy o neznámém viru, na který umírají tisíce lidí v Africe. Během týdne virus zasáhne i Londýn a spolu s ním celý svět. Leon s rodinou se rozhodnou utéct z města na venkov, kde snad bude bezpečněji. Během cesty jsou svědky toho, jak vir lidi zabíjí z minuty na minutu. Muži, ženy i děti se před jejich očima přeměňují na tekutinu, zůstává po nich jen oblečení a kosti. Může lidská rasa přežít? Jak zabránit šíření viru? Mají vůbec šanci na normální život?

 


Leon zíral na plexisklo. Naráželo, mlátilo a bušilo do něj tolik různých rukou.  Mužské a ženské. Nápor prstenů, náramků, zlatých hodinek a nalakovaných nehtů. Plexisklo bylo čím dál zamlženější, zamazané spirálami potu z rukou (…).
„Ach můj bože…“ zavrtěl vousatý muž hlavou. „Ti chudáci…“ (…)
Ten sbor naříkajících, plačících a křičících… Kdyby existovalo peklo, znělo by takhle. Určitě. Zamlženým plexisklem mohl Leon vidět hrubé obrysy rukou. Zdálo se, že teď jsou šmouhy zabarvené. Růžová, jako nějaký levný hotelový sprchový gel (…). Leon se otočil zpátky a zahlédl to, o čem věděl, že ho bude pronásledovat až do konce života, jakkoliv bude dlouhý. Obličeje. Jeden nad druhým… přitisknuté k té malinké mezeře, od podlahy až téměř po strop. Mužské a ženské, mladé a staré, bílé, hnědé, černé… všechny se stejně zeširoka otevřenými ústy… vyceněnými zuby a krvácejícími dásněmi. A oči, ze kterých vytékaly růžově zbarvené slzy.

 


Páni. Tohle byl tedy opravdu výborný postapo román. Každý okamžik dokonale popsaný, já jsem měla neustále před očima vše, co se v ději stalo. Včetně popisování toho, jak vir roste a vyvíjí se. Opravdu tleskám! Alex Scarrow napsal děsivý příběh a já se nemohu dočkat pokračování, protože ten závěr je prostě infarktový! Budu se muset poohlédnout i po dalších jeho knihách, Remade je brilantně napsaný a já jsem nadšená.

Při čtení jsem byla velmi napjatá, ponořená do děje a úzkostí nemohla ani dýchat. Jímala mě hrůza a děs, v tom dobrém slova smyslu. Navíc má děj tak rychlý spád, že ani nemrknete, budete na konci a určitě, tak jako já, nebudete rádi, že jste dočetli. Proč? Protože ten závěr je tak šokující! Ufff. Já doufám, že druhý díl vyjde opravdu brzy, abych nezapomněla souvislosti.
 
 
 
 
Pokud máte rádi postapokalyptické sci-fi romány, pak určitě neváhejte. Remade je jeden z nejlepších, co jsem četla!

 

Moc děkuji KNIHÁM DOBROVSKÝ za recenzní výtisk.

REMADE vyšla v EDICI KNIHY OMEGA.

Knihu koupíte zde.

 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Přemýšlím na koupí knihy. Tvá recenze mě hodně zaujala, děkuji za tip! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. :-) Není vůbec za co, krásný den. :)

      Vymazat
  2. Jooo taky se mi Remade moc líbilo! :-)

    OdpovědětVymazat