pátek 3. května 2019

Atlas štěstí




33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí. Tato kniha nás zavede do mnoha zemí světa, od Austrálie přes Bhútán, Irsko, Finsko, Turecko, Sýrii až po Japonsko, a odhalí nám tajemství štěstí z celého světa, která nám změní život.


Anotace:

Bojíte se blížícího se pracovního pohovoru? Vezměte si příklad z Islanďanů a jejich konceptu þetta reddast, neochvějného přesvědčení, že všechno nakonec dopadne dobře.
Bloudíte životem a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte čínský stav radosti sing-fu, který dá vašemu životu smysl.
Máte práce nad hlavu? Italové vám přiblíží ryzí umění dolce far niente neboli sladké nicnedělání.
Jste zahlceni prací a odstřiženi od přírody? Švédové na to mají lék – stačí najít smultronställe, tedy „záhon lesních jahod“, dokonalý únik od okolního světa.



 


Zjistila jsem, že na knihu tohoto typu se opravdu špatně píše recenze. Protože je to spíše rádce a studnice informací, plná moudrých myšlenek. Co na tom posuzovat?

Atlas štěstí je výborně zpracovaný, obsahuje spousty obrázků, je přehledný a ke každému návodu na štěstí je popsaných několik reálných příkladů ze života a také rady, jak tento způsob zakomponovat do svého běžného života. V této knize jsou spíše méně známé pojmy, které jsme o dané zemi moc neslyšeli. Na známé hygge či lykke zapomeňte, v této publikaci najdete řecké meraki, italské dolce far niente či havajské aloha.


 

Bloumáte životem, tápete a toužíte se něco přiučit? Přečtěte si tuto knihu, hodně vám dá, třeba v ní najdete i smysl a směr svého života.
 

Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

1 komentář: