pátek 3. května 2019

Hurá do přírody!




A je to tady. Konečně jaro, na které se většina z nás těšila od začátku zimy. Květiny začínají ukazovat barevné kvítky, stromy pučí, tráva se zelená, sluníčko svítí a je to tak nějak cítit všechno ve vzduchu. Ta nádhera, která nás po dlouhé zimě dobíjí, my vystavujeme paprskům každý kousek volné kůže, abychom načerpali co nejvíce vitamínu D. S jarem také začíná období výletování do přírody, za krásami naší republiky. K tomu byste měli mít po ruce kvalitní mapy. Ať už turistické či cyklistické nebo automapy. Že ještě netušíte kam se vydat a toužíte po inspiraci? Pak se pojďte podívat na naše tipy na průvodce a výlety či různé fotografické publikace podrobněji.


Začneme něčím neobvyklým. Co se takhle podívat na zvláštní kameny? Výlety za balvany a viklany nám ukážou různá místa České republiky, kde najdete krásné a zajímavé kameny a balvany. V knize najdete GPS souřadnice, mapky a přístup k daným kamenům. Byli jste se už někdy podívat u řeky Sázavy? Že nebyli? Pak byste to měli rychle napravit, Výlety podél Sázavy je turisticko-obrázková publikace s tipy na všechny možné výlety v okolí této řeky. Ať už s dětmi, tak i individuální toulky, pro milovníky historie, přírodních úkazů nebo také pro vášnivé fotografy. Od řeky Sázavy vás vezmeme do Polabí. Cestopis Labské vyhlídky nás provede po 51 vyhlídkových místech na řece Labe. V knize najdete popis o přístupu ke každé vyhlídce, turistické mapy, souřadnice míst a také popis různých zajímavostí v jejich okolí.
 
 
      
 
 
Už jste navštívili České Švýcarsko? Pokud ne, tak to určitě napravte, protože tahle část naší vlasti je prostě nádherná. Byla jsem zde několikrát a určitě se tam chci brzy vrátit. Jukněte na publikaci Českosaské Švýcarsko všemi smysly, najdete zde tipy na výlety například k Pravčické bráně, Jetřichovským skalám, spousty výletních tras, a kniha dokonce obsahuje soubor vstupenek a slevových poukázek platných do roku 2020. Tato romantická divoká oblast pískovcových skal je prostě nádherná a je zde neustále co objevovat. Ze severu se pojďme podívat na jih. Šumava je průvodce, který se zabývá tamější přírodou, historií i památkami. Kniha dokonce odhaluje, jaká tajemství tato část republiky ukrývá a ukazuje nám zaniklá místa a vesnice, která byla ještě nedávno veřejnosti nepřístupná.
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat