pátek 10. května 2019

Nevěřte tomu

Deset let starý zločin – vražda – a žena, žádající o zrušení trestu. Je nevinná, nebo je vše jinak a jen si hraje s našimi myšlenkami, lačnící po svobodě?


Grace Seboldová byla mladou dívkou, když byla zatčena a odsouzena za vraždu svého přítele. Nadějná studentka medicíny dodnes tvrdí, že je nevinná a že za zločinem stojí někdo jiný. Všechny její pokusy o znovuotevření případu jsou zamítnuty a její poslední nadějí je její dávná přítelkyně a spolužačka Sidney. Obrací se na ni s žádostí, zda by o ní nenatočila dokument do televize a  nepomohla jí přijít na stopu pravého viníka – a tím ji zprostit odsouzení. Opravdu je Grace nevinná, jak tvrdí? Ovšemže to tak jednoduché není. Ale musíme se ponořit dost hluboko do minulosti, abychom si poskládali střípky celé události.
Grace na mě ihned po prvních stránkách působila nesympaticky a nevěřila jsem jí ani slovo. S přítelem Julianem byli hosty na svatbě jejího bývalého přítele, už to ve mně vyvolávalo nedůvěru. Pláž Sugar Beach vnukla Julianovi nápad požádat Grace o ruku a netrpělivě ji na jednom z vysokých kopců čekal s prstýnkem a šampaňským. Místo toho dostává prudkou ránu do zátylku a řítí se do moře.
Pokračování recenze si můžete přečíst na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat