středa 29. května 2019

Pátá oběť

Opičí vrah mu nedá spát. Už jej měl na dosah, ale vyklouzl a zdá se, že je nepolapitelný. Ovšem na scénu vstupuje  vrah mnohem víc úskočný, lstivý a brutální....!

Kdo jste loni zaznamenali knihu Čtvrtá opice a upoutala vás, neměli byste si nechat ujít novinku tohoto autora, s názvem Pátá oběť. Detektiv Porter je zpět. Jeho nezdar se zatčením Opičího vraha mu stále nedá spát a i když se na scéně objevuje nová vražda, brutálnější, lstivější, než co doposud zažil.
Mrtvá dívka, nalezena pod ledem, se kterým si pachatel dal spoustu práce, skoro jakoby to vypadalo jako divadelní scéna. Ovšem mnoho věcí absolutně nesedí. Šaty mrtvé dívky nepatří jí, ale dívce, nahlášené jako zmizelé před nedávnem. Jde o sériového vraha? Sam Porter ví, že má co do činění s člověkem, který se neštítí ničeho. Vrahem, který zachází příliš daleko a své hry dovádí k dokonalosti. To mu ovšem nezabrání dál pátrat po "Opičákovi", což mu vyslouží postavení mimo službu. Kdo je tady lstivější? Opičák, sám detektiv, nebo vrah, který je brutálnější než kdokoliv před ním?
Spousta otázek, na které není jednoduché nalézt odpovědi a ví o tom i agent FBI, Porterovi kolegové a unesené dívky také rozhodně mají co říci.

                         "Nemůžeš si hrát na Boha, aniž bys poznal ďábla..."


Čtvrtá oběť v loňském roce rozvířila hladiny thrillerových vod. Autor J.D.Barker stvořil postavu detektiva, který rozhodně vzbuzuje emoce a nejinak je tomu i v jeho druhé knize. 
Kdo první díl nečetl, mohl by místy mít malý problém se zorientovat, i když autor dává velkou dávku nápověd. Vše je dopodrobna vždy vysvětleno, ale určitou mezeru určitě pocítíte. Každopádně se s Opičím vrahem setkáme i zde, s jeho matkou, díky které se stal tím, kým je.
Pátá oběť je příběhem pouhých čtyř dnů, kdy se koná hon na vraha. Bestiálního a krutého. Je zde velký prostor i pro kolegy hlavního hrdiny, i pro tajemného vraha a to knize dodává tu pravou šťávu. 
Nelekejte se stran, kterými tento skvost oplývá. Všech 600 stran vám proklouzne mezi prsty jako nic. Neboť autor rozhodně ví, jak si přitáhnout vaši pozornost a lapí vás do svých sítí.
Pokud spisovatel Barker chystá další díl v hlavní roli s detektivem Porterem, já jej jen uvítám. Samotný závěr knihy tomu tedy rozhodně nasvědčuje, tak doufám, že milovníci skvělých thrillerů nebudou muset čekat příliš dlouho.




Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Domino

Kniha:     Pátá oběť
Autor:    J.D.Barker
Vydal:    Domino
V roce:   2019
Stran:     600


Žádné komentáře:

Okomentovat