čtvrtek 30. května 2019

Potemnělý ráj


Hledáte napínavé čtení, obsahující také lásku, ždibec erotiky, ale i vraždy a tajemno? Pak si rozhodně přečtěte Potemnělý ráj. Pojďte se mnou nahlédnout na stránky této detektivky, která vám nedá spát…

Laura si už před rokem otevřela vlastní restauraci, splnila si tak svůj sen a je šťastná. Jednoho dne však při tragické nehodě zemře její blízký přítel a Laura si klade otázky, zda to byla opravdu dopravní nehoda a náhoda, či úmysl, vražda. Policie samozřejmě s ničím novým nepřichází, navíc Lauře se začínají dít další zvláštní věci. Někdo se pokusí zapálit její restauraci a nastražit na ní vraždu, která se stane přímo v její kuchyni. Mezitím se sblíží s rančerem Lukášem, u nějž má ustájeného jejího milovaného koně Bolera. Na Lauru se sypou další a další „jobovky“ a ona se začíná hroutit. Co po ní tenhle psychopat chce? Proč to vůbec dělá? Může to být někdo z jejích blízkých?

 


Nabrala do plic trochu kyslíku a zoufale se snažila vstřebat přízračnou skutečnost, že v její kuchyni leží mrtvý muž. Jeho lebku rozdělil na dvě nestejné poloviny ocelový sekáček na maso, který dosud vězel v ošklivé ráně. Byl to ten samý, co používal nejen Lauřin kuchař, ale také ona sama.
Kriste pane, opakovala si stále dokola. Jak se jen tohle mohlo stát? To přece nemůže být pravda!
Jenže byla. Krvavé stopy na podlaze, těle i nejbližším zařízení mluvily jasnou řečí. Nemýlí se, ani nespí. Doopravdy stojí ve vlastní kuchyni nad mrtvolou muže…kterého zná.
 

 

Opět výborně napsaný detektivní román z pera Markéty Harasimové, z kterého jsem měla husí kůži. Perfektně propracované postavy - ostatně jako u všech Markétiných knih, napínavý děj, výborná zápletka, to všechno je Potemnělý ráj.

Dokonale popisované momenty z pohledu vraha, které vás zavedou například přímo k vraždě a jejímu průběhu, aniž byste tušili, kdo by to mohl být a proč to dělá. Mezitím odlehčené chvilky Laury s Lukášem, kteří se do sebe zamilovávají a prožívají vášnivé chvíle. A pak vás děj opět vrátí do tvrdé reality, kde vrah běhá na svobodě a nenechává si nic líbit. Potemnělý ráj má prostě všechno, co má správný román mít a vy při něm zažijete napětí, vzrušení, budete mít husí kůži, ale také budete fandit zamilovaným. Zvědavost vám nedá spát, protože vás bude trápit otázka, kdo je vlastně ten vrah. A ručím vám za to, že vás ani ve snu nenapadne, kdo by to mohl být. Všechny vaše tipy si můžete škrtnout, tohle kruté překvapení vám vezme dech! Stejně jako mně. Já tleskám a děkuji. Markéta mě opět převezla a já napětím ani nedýchala. Potemnělý ráj mě vtáhl do svých dveří, nakonec jsem nerada opouštěla život Laury a Lukáše. Tohle si prostě musíte přečíst, budete spokojení.

 

Moc děkuji autorce knihy, Markétě Harasimové, za recenzní výtisk.

Kniha vyšla v nakladatelství MAHA.

Potemnělý ráj koupíte zde.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat