Krásný, romantický a vtipný příběh o cestě
za velkou louži, sladkých dortících, voňavé pekárně, dobrém jídle, lásce a
přátelství…
Sophie
se pracovně vydá z Londýna do New Yorku, na výměnnou stáž do amerického
časopisu. Dostane ubytování nad malinkou útulnou pekárnou, kde pracuje Bella,
zároveň i Sophiina bytná. Ženy se spolu spřátelí a tráví společný čas také v kuchyni.
Sophie Belle občas vypomáhá s pečením pro pekárnu. Na scéně se objevuje
Bellin bratranec Todd, který je zároveň Sophiin nový kolega v práci. Oba
se velmi sblíží, podnikají výlety po New Yorku, Brooklynu, a tráví spolu
většinu volného času. Ani jeden ale netouží po vztahu, to si ujasnili hned na
začátku. Jak to s nimi dopadne? Jak Sophie uspěje v novém zaměstnání?
A co Bella a její záměr, péct také svatební dorty?
„
|
Co, tvůj zadek? Ne, ani trochu,“
zalhala a pocítila nával horka. Odkdy si začala představovat muže nahé? Tedy
spíš Todda. „Je něčím výjimečný?“ zeptala se a snažila se o nenucenost.
„To se mi na tobě líbí, Angličanko,“
zlehka ji šťouchl do ruky, „držíš mi ego na uzdě.“
„Rádo se stalo,“ opáčila rázně a
vděčně si oddechla, že nedokáže číst myšlenky.
Julie
Caplin nám po Kavárně v Kodani přináší další báječný román plný jídla,
pohody a lásky. Provede nás po New Yorku, ukáže krásy Brooklynu i Manhattanu a
místního životního stylu. Tak, jako z Kavárny v Kodani dýchalo to
kouzlo okolí a hygge, v Pekárně v Brooklynu na nás dýchá atmosféra
hektického města, které nikdy nespí, ale zároveň jeho krásy a výjimečnosti.
Příběh
je laskavý, milý a báječně se čte. Je plný lásky, přátelství, dobrodružství a
sebeuvědomění. Ano. Sophie v New Yorku došla k jakémusi prozření a
objevila sama sebe. A závěr? Ten mě prostě dostal. Moc jsem si Pekárnu v Brooklynu
užila, zasmála se, dojala mě. A už se hrozně těším na třetí díl z Paříže.
Moc
děkuji nakladatelství COSMOPOLIS za recenzní výtisk.
Knihu
koupíte zde.
Žádné komentáře:
Okomentovat