sobota 15. června 2019

Pekárna v Brooklynu



Krásný, romantický a vtipný příběh o cestě za velkou louži, sladkých dortících, voňavé pekárně, dobrém jídle, lásce a přátelství…

Sophie se pracovně vydá z Londýna do New Yorku, na výměnnou stáž do amerického časopisu. Dostane ubytování nad malinkou útulnou pekárnou, kde pracuje Bella, zároveň i Sophiina bytná. Ženy se spolu spřátelí a tráví společný čas také v kuchyni. Sophie Belle občas vypomáhá s pečením pro pekárnu. Na scéně se objevuje Bellin bratranec Todd, který je zároveň Sophiin nový kolega v práci. Oba se velmi sblíží, podnikají výlety po New Yorku, Brooklynu, a tráví spolu většinu volného času. Ani jeden ale netouží po vztahu, to si ujasnili hned na začátku. Jak to s nimi dopadne? Jak Sophie uspěje v novém zaměstnání? A co Bella a její záměr, péct také svatební dorty?


Co, tvůj zadek? Ne, ani trochu,“ zalhala a pocítila nával horka. Odkdy si začala představovat muže nahé? Tedy spíš Todda. „Je něčím výjimečný?“ zeptala se a snažila se o nenucenost.
„To se mi na tobě líbí, Angličanko,“ zlehka ji šťouchl do ruky, „držíš mi ego na uzdě.“
„Rádo se stalo,“ opáčila rázně a vděčně si oddechla, že nedokáže číst myšlenky.


 

Julie Caplin nám po Kavárně v Kodani přináší další báječný román plný jídla, pohody a lásky. Provede nás po New Yorku, ukáže krásy Brooklynu i Manhattanu a místního životního stylu. Tak, jako z Kavárny v Kodani dýchalo to kouzlo okolí a hygge, v Pekárně v Brooklynu na nás dýchá atmosféra hektického města, které nikdy nespí, ale zároveň jeho krásy a výjimečnosti.

Příběh je laskavý, milý a báječně se čte. Je plný lásky, přátelství, dobrodružství a sebeuvědomění. Ano. Sophie v New Yorku došla k jakémusi prozření a objevila sama sebe. A závěr? Ten mě prostě dostal. Moc jsem si Pekárnu v Brooklynu užila, zasmála se, dojala mě. A už se hrozně těším na třetí díl z Paříže.

 

Moc děkuji nakladatelství COSMOPOLIS za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat