sobota 13. července 2019

Pět kroků od sebe


Cystická fibróza. Nemoc, o které se moc nemluví, ale nemocní s ní každý den svádějí odvážnou bitvu, často končící smrtí. Nahlédněte se mnou za zdi jedné nemocnice, kde se léčí Stella a Will.

Sedmnáctiletá Stella má cystickou fibrózu a momentálně je dlouhodobě zavřená v nemocnici, kde s přestávkami pobývá od malička. Aby neohrozila svou šanci na transplantaci plic, musí se chránit před infekcí. Od stejně nakažených pacientů si pak musí držet šest kroků. Minimálně.
 
Will, trpící stejnou chorobou, ale ještě v horším stádiu, na léčbu z vysoka kašle. Čeká, až mu bude (za pár dní) osmnáct a hodlá utéct z nemocnice, užívat si života, cestovat, dokud neumře.
 
Pokud se Stella k Willovi přiblíží, může dostat infekci a přijít o svou šanci na transplantaci, nebo ještě hůř, může zemřít. S Willem se však sblíží a na dálku se do sebe zamilují. Oba chtějí zkrátit vzdálenost mezi sebou na pět kroků. Co vše se může stát? Zažijí dobrodružství nebo bolest a utrpení?
 
 
Pokračování recenze čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 

6 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Tato kniha mě neskutečně láká, už jen kvůli tomu, že si ji chci přečíst předtím než uvidím film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu stojí za to, já se tím pádem zase víc těším na film. :-)

      Vymazat
    2. A moc děkuji za pochvalu. :-)

      Vymazat
  2. Mám v plánu se do knihy pustit, jen ještě nevím kdy. Děkuji za recenzi, dokázala mě na knihu ještě víc nalákat.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihy s podobnou tématikou mě často velmi osloví, ale hodně záleží, jaké jsou postavy v nich - tedy kromě toho, že nejsou úplně v pořádku.

    OdpovědětVymazat