středa 23. října 2019

Halloweenské čtení


Už se to blíží, už je to skoro tady! Den plný masek, dýní, strašidel a duchů. Halloween. Poslední roky se slaví i u nás, a to je moc dobře. Je to přece báječná zábava, ne? Děti chodí s lampiony, zapalují se svíčky na odehnání zbloudilých zlých duší, dlabeme dýně, vaříme z nich různé dobroty a snažíme se navodit tu správnou mrazivou tajemnou atmosféru. A na to tu máme naše tipy. Čím jiným si navodit tu zvláštní strašidelnou atmosféru, než tou pravou knihou? Zapalte si svíčku, udělejte horký čaj s rumem a pojďte se s námi podívat na ty nejlepší duchařiny, upířiny a jiné mrazivé horory, které vás nenechají v klidu spát.

Nejdřív začneme něčím lehčím, třeba i pro teenagery. Asylum – Ústav pro duševně choré je první díl série Asylum, kde tři kamarádi, ubytovaní na New Hampshire College, zjišťují, že kolej, kde spí, bývala ústavem pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, a starý dům skrývá mnohá tajemství. Pokračování knihy se jmenují Sanctum a Katakomby. Knihy jsou doplněné působivými fotografiemi přímo z psychiatrické léčebny.
 
        
 
 
Další hororový román, který by mohl  (ale nemusel) být i pro náctileté, je Exorcismus mé nejlepší kamarádky. Příběh začíná v roce 1982, kdy se Gretchen s Abby seznámily a od té doby byly nerozlučné kamarádky. Pokračuje do roku 1988, užívají si života teenagerů a myslí si, že jim svět leží u nohou. Ale pak se stane něco, co jim změní jejich životy a poznamená je navždy. 1988 je rok, kdy Gretchen posedl ďábel… Můj další tip je záludný a děsivý Dům fúrií. Sídlo Coldthistle House nechtějte navštívit! Je temné, záhadné, překvapující, strašidelné, plné zvrácených záhad, černých bytostí a jako by tu snad žil samotný Ďábel. Atmosféra při čtení je celou dobu taková zvláštní, napjatá, záhadná a ponurá. Jako psané k počasí, které právě venku panuje.
 
 
     
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat