pátek 1. listopadu 2019

Britské literární nebe

O Britech se tvrdí, že mají suchý humor, kterému rozumí jen oni, že jejich nejoblíbenějším druhem oblečení je deštník a milují vánoční puding, který ale nemá nic společného s tím naším. Nejsem si jistá, zda je to pravda, jedno vím ale určitě. Tato země nám dala spoustu skvělých spisovatelů, jejichž knihy mají miliony nadšených čtenářů. Vybrala jsem pár z nich, kteří dle mého stojí za vyzdvihnutí.
Samozřejmě nesmím na prvním místo dosadit Joanne Rowling. Proslulá autorka knih o chlapci jménem Harry Potter, kdo by jej neznal. Zároveň také autorka, která pod pseudonymem Robert Galbraith píše zaručeně skvělé detektivky.

 




Robert Bryndza. Českým čtenářům blízký snad už jen tím, že má slovenského partnera. Jeho kariéru odstartovala humorná divadelní hra Branko&Branka, ve které si i sám zahrál. Jeho snem ovšem byla spisovatelská dráha thrillerů, a proto vytvořil Ericu Foster, svéráznou policistku, a již její první případ s názvem Dívka v ledu se stal neuvěřitelným hitem. Tato série má již šest dílů a další je již připraven k vydání v českém jazyce.
Pokračování článku najdete na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat