středa 20. listopadu 2019

Mlsný ježek Toník


Nedávno jsem Vám představila Ustrašenou veverku Barborku (recenze zde) a nyní bych Vám ráda představila ježečka Toníka…

 

Anotace:

Vybíravost v jídle může překazit i zimní spánek

Ve vysoké trávě se schovává zvláštní zvířátko. Poznáš ho podle jeho bodlinek? Kdo by to tak asi mohl být? Ten malý čmuchálek se jmenuje Toník a je to ježek. Toník je moc zvědavý. Obzvláště se mu moc líbí objevovat, co skrývá les, louka a potok. Když má Toník moc pohybu, tak mu někdy začne kručet v žaludku. Pohádka pro malé i velké čtenáře, která odhalí řadu zajímavostí ze života těchto zvířátek.
 

 
 
 
I v této knize najdete hned v úvodu zajímavé informace o ježečcích. Věděli jste například to, že tělo ježka pokrývá až 8000 bodlin, zatímco jejich mláďata se rodí se sotva 100 bodlinkami, které jsou měkčí? Netušíte? Pak byste určitě měli tuto knihu pořídit vašim nejmenším, najdete zde nejen pohádku, ale také spousty informací o těchto tvorech, které dětičky (a nejen je) zábavnou formou naučí spousty nových věcí.

V knize najdete také jak se zachovat, pokud ježečka najdete, čím ho krmit a jak mu přilepšit. Pohádka je nádherně ilustrovaná, moc hezky zpracovaná a není dlouhá, což ocení rodiče, když budou dětem předčítat před spaním.

 

 





 

Moc děkuji nakladatelství FORTUNA LIBRI za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat