čtvrtek 7. listopadu 2019

Ostrov Duma Key


Zvláštní, temný, hororový román, který se vyvine tak, jak byste určitě nečekali!

Edgar měl nedávno velikou nehodu, při které utrpěl zranění mozku a také přišel o pravou ruku. Během zdlouhavého léčení propadá do depresí a trpí výpadky paměti. Jeho žena se s ním chce rozvést a on je na tom psychicky hůř a hůř. Terapeut mu doporučí změnit místo a najít si činnost, při které by na deprese zapomněl. A tak si pronajme růžový dům na skoro opuštěném, maličkém ostrově Duma Key. Při nastěhování zjistí, že má pouze jedny sousedy, jinak je na ostrově úplně sám. Večer se dívá na západ slunce a uvědomí si, že kdysi moc rád kreslil. A tak vezme papír a tužku a kreslí, co vidí. Později nakoupí plátna a malířské pomůcky a zjišťuje, že se pro něj malování stává vášní a deprese ustupuje do pozadí. Pak se ale začnou dít zvláštní věci. Cokoliv namaluje, se objeví i ve skutečnosti. Navíc sousedé začnou vyprávět podivnou historii ostrova a hrůzy, které se zde udály. Vypadá to, že na Duma Key sídlí něco zlého…


V kuchyni byl cizí muž. Stál u mé lednice. Měl na sobě promáčené hadry, které možná byly kdysi džínami, a jakési tričko s výstřihem, kterému se říká lodičkový. Z krku, tváří, čela a předloktí mu vyrůstalo cosi jako mech. Pravou stranu lebky měl promáčknutou. Zplihlým porostem tmavých vlasů trčely úlomky kosti. Jedno oko – pravé – bylo pryč. Zůstal jenom houbovitý důlek. Druhé oko bylo cizí, děsivě stříbrné, a nemělo s lidskostí nic společného. Chodidla měl bosá, opuchlá, fialová a v kotnících popraskaná až na kost.“

 


Stephen King prostě píše zdlouhavě, na to si asi budu muset zvyknout, ale opět zhruba v polovině nabral román takový spád, že jsem se nestačila divit, a to mi to počáteční zápolení bohatě vynahradilo. Rozhodně jsem nečekala, jakým směrem se děj ubíral, a já zírala s otevřenou pusou! Ostrov Duma Key je výborně vykreslený, fascinující horor, který vám vezme dech! Provede vás temnými zákoutími lidské duše a tajemnými vodami představivosti.

Ostrov Duma Key je velmi zvláštní román, je poutavý, záhadný a velmi tajemný. Na konci je odkryto jedno dávné tajemství, které se na ostrově odehrálo, a vy nebudete věřit vlastním očím.

Pokud máte rádi záhady, tajemné horory, duchy a nadpřirozeno, pak si určitě nenechte procházku po Ostrově Duma Key ujít. Vězte, že budete valit oči, tak jako já. Když se začínala záhada rozuzlovat, tak jsem si užívala každou řádku a byla v napětí až do samého konce!

 

 
 
 
 
Moc děkuji nakladatelství BETA za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat