pátek 8. listopadu 2019

Výměna

Představte si, že máte možnost vyměnit si s někým na určitou dobu domov. Bydlet v cizím domě, spát, jíst, žít a na oplátku v tom vašem bude žít majitel vašeho dočasného bydlení. Zdá se vám to jako prima nápad? Možná, dokud nenarazíte na člověka, který má jisté plány.



Caroline a Francis se na nějakou dobu stěhují do řadového domku, výměnou dávají majiteli svůj domov. Mají za sebou období, které jim, mírně řečeno, pocuchalo nervy, a toto se zdá jako skvělý začátek nového života. Od prvního vstupu do domu se zdá, že něco je špatně. Minimální výzdoba, minimální dojem útulnosti, strohost a prázdnota, to na ně čeká za vstupními dveřmi. Jako by zde majitelka domu ani nebydlela. Caroline se vrací vzpomínky, které chtěla mít pohřbené hluboko uvnitř, vzpomínky na období, které málem zničilo jejich manželství. Když přichází první e-mail od ženy, která bydlí v jejich bytě, vše se dává do pohybu.
Body dávám za nečekaný konec, který mé mínění trochu poupravil. Najednou vše začalo dávat smysl a spojilo se v překvapivé rozuzlení celého příběhu. Ale to natahování, zbytečné rozebírání myšlenek, jako by autorka potřebovala, abychom se dostali do hlavy hlavních protagonistů, to mírně ubírá na kvalitě celého příběhu.

Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.


Kniha:     Výměna
Autor:     Rebecca Fleet
Vydal:     Nakladatelství Domino
V roce:    2019
Stran:     280

Žádné komentáře:

Okomentovat