čtvrtek 5. prosince 2019

Araba nemiluj


 
Příběh plný napětí, lásky, zrady a procitnutí…

Nině je teprve osmnáct, když jí její vlastní sestra prodá do otroctví. Musí dělat pod hrozbou smrti prostitutku. Její pán nejde pro facku nebo ránu pěstí daleko a neustále jim podává drogy, aby byly všechny zajaté ženy povolnější. Nina se snaží vymyslet plán, jak by mohla utéct. Jednoho dne ji jeden z nejbohatších lidí Saudské Arábie nabídne sňatek, chce jí od jejího pasáka odkoupit. To Nina odmítá a ještě ten den uteče. Ocitne se však sama, bez prostředků, dokladů a střechy nad hlavou. Když bloudí ulicemi cizího města, ujme se jí mladý David, který jí se vším pomůže. Sežene jí práci a bydlení. Ale tím to nekončí, Ninu její minulost dohoní a ona na to krutě doplatí…


Tak ty tu nechceš být?“ zuří Karos. Tvář má zlostí červenou a v očích nevyzpytatelnou nenávist. Nina se třese. Ani se na něho nepodívá, nedokáže to. Možná ji Karos zkope, je na to připravená. Ale on jen tak stojí, hledí na třesoucí se klubíčko pod sebou a svírá pěsti. Zdvihne pravou ruku a chce ji uštědřit další úder, ale v poslední chvíli zadrží. Chce ji mít přece celou, krásnou a upravenou. Kdyby jí příliš zohavil tvář, byla by mu k ničemu.

 


Toto je moje druhá kniha od Mirky Manákové a musím říct, že se mi moc líbí, jak píše. Její styl je věcný, žádné rozmazávání okolo, ve všem jde rovnou do akce. U Mirky žádné zdlouhavé pasáže nenajdete, nečekejte popisování okolí, ani nadbytečný popis postav. V tomto románu se rovnou jedná.

Kniha nás zavede do podsvětí prostituce a pasáků, drog, věznění a moderního otroctví. Poté nás zavede do Saudské Arábie a nastíní nám tamní zvyky.

Araba nemiluj je napínavý příběh plný bolesti, zrady, krutého zacházení, ale také lásky, touhy žít, nevzdávat se a vlastního prozření.

Román se mi moc líbil a určitě ho doporučuji každému, koho zajímá toto drsné téma, ale má rád také romantiku.

 Na závěr Vám mohu také slíbit, že o tuto knihu budeme brzy na našem blogu soutěžit. Mirka mi poslala dvě knihy, jednu pro mě a jednu pro Vás, naše čtenáře! Soutěž se uskuteční buď mezi svátky nebo v lednu. Sledujte nás a náš FCB a IG, ať soutěž nezmeškáte!

 
Moc děkuji autorce Mirce Manákové za recenzní výtisk.

Kniha vyšla v nakladatelství NAŠE VOJSKO.
 
Araba nemiluj koupíte zde.




 

2 komentáře:

  1. Nevím proč, ale knihy s touto tématikou v prostředí Saudské Arábie mě strašně odrazují. Jestli to je tím, že jako člověk nechápu, jak se tam k ženám chovají nebo nevím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je naopak vyhledávám, právě proto. Tak nějak chci vědět, co se ve světě vlastně děje, co je v jiných státech na denním pořádku.

      Vymazat