středa 4. prosince 2019

Čerstvě napečeno aneb prosincové knižní lahůdky



Jaké knižní novinky vycházejí v prosinci? Co očekávat a co si napsat na svůj seznam „must read“? Prosinec není tolik plodný jako listopad, ale máme tu od každého žánru něco. Podívejte se na naše nejočekávanější tipy, které nás nadchly na první pohled.

Začněme nejdříve historickými romány. Pokušení osudu je román pro ženy z dávného Londýna, plný britského humoru a místní smetánky. Stezka v troskách se odehrává na konci druhé světové války a ukazuje nám, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se v jedné chatě na samotě sešlo několik lidí ze zcela odlišných poměrů. Země mých snů je třetí díl série Za války, jenž se odehrává během první světové války.
 
 
Jako další tu máme thrillery a detektivky. Slavného Eda McBaina netřeba představovat. U nakladatelství Baronet v prosinci vyjde reedice jeho velmi známé Sekery. V tomto dílu detektivy Hawese a Carella zavede za šíleným maniakem, vraždícím sekyrou. Ukradené životy je další očekávanou novinkou z pera autorky Patricie Gibney, které u nás nedávno vyšel velmi úspěšný thriller Andělé smrti.
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat