čtvrtek 19. prosince 2019

Knižíšek pro zamilované



Přemýšlíte, co darovat mamince, babičce, sestře, kamarádce nebo komukoliv zamilovanému? Co takhle zvolit romány pro ženy, které jsou plné lásky, vášně, tajemství a některé dokonce té správné dávky erotiky? Pak čtete správně. Máme tu pro vás pár skvělých tipů na vhodné knižní dárečky pro všechny zamilované.


Jako první tu mám pro vás sérii Romantické útěky. Jedná se o řadu plnou lásky, trapasů, dobrého jídla, cestování a poznávání daného místa v názvu knihy, v níž každý díl je samostatný a vůbec na sebe nenavazují. Navíc mají nádherné obálky, malované českou ilustrátorkou Kateřinou Brabcovou. První, která v sérii vyšla, se jmenuje Kavárna v Kodani. Celý příběh pluje ve známém dánském stylu života hygge, provede nás nádhernou Kodaní a naladí nás na tu správnou pohodovou vlnu. Druhá je Pekárna v Brooklynu, která nás provede celým New Yorkem a hlavně nám ukáže jaké to je, vést jednu malou pekárnu. A poslední je čerstvá novinka Cukrárna v Paříži, na kterou se teprve chystám, ale opět očekávám voňavou, vtipnou romanci, plnou sladkostí a lásky.

Dále tu mám něco z lechtivějšího soudku. Pokud vaši blízcí mají rádi new adult příběhy, pak si určitě přijdou na své při románu Mister, známé E. L. James. Že netušíte, o koho jde? Já vám ji trošku připomenu, Padesát odstínů šedi, to je její prvotina, kterou zná celý svět. Mister je horká novinka z pera této známé autorky a její fanoušci by ji určitě neměli vynechat. Další tip je P.S.: Nesnáším tě. Je to román o přátelství, lásce, válce, sebeuvědomění a prozření.  O objasnění vlastních priorit a o tom, že je důležité zjistit, co od života chceme. K tomu kapka erotiky a je tu báječný new adult román s krásnou obálkou. Navíc právě v těchto dnech vyšel jeho druhý díl P.S.: Chybíš mi, který už mi doma čeká na přečtení, a já se moc těším. A poslední erotický román je Ochránce, od kterého očekávám něco podobného jako je film Osobní strážce, moc se na knihu těším.

Další tip pro zamilované je trošku šokující kniha, u které si určitě popláčete. Pamatuji si, jak mě popis emocí, citů, lásky, ale také bolesti, beznaděje, ztráty a černé temnoty v knize, úplně rozebral na kousíčky. Jedná se o Nejtemnější úsvit. Román je velmi silný, s tou správnou kapkou erotiky. A co by to bylo za knižíška, kdyby tu nebyla jedna, která dokonale vykresluje zimní vánoční atmosféru? Představte si chaloupku na samotě, uprostřed divoké dánské přírody, mrazivou zimu a bílý sníh kam se podíváte. Uvnitř chaloupky je hořící krb, veliký gauč a huňatá deka. Hygge a polibky je dokonalé zimní čtení!


Tak, teď už myslím máte dárečky alespoň pro část rodiny vyřešenou, takže si můžete udělat čaj, zachumlejte se do deky a otevřete oblíbenou knihu.

Krásný advent, přátelé!

Žádné komentáře:

Okomentovat