čtvrtek 2. ledna 2020

Manželé z Cedrové uličky

Probudila se a chvíli nevěděla, kde je. Na sobě cítila lepkavé mokro a její mysl byla zastřená. Rozsvítila lampu a jejím tělem projel neuvěřitelný děs. Na sobě měla takovou spoustu krve, až se ve svitu žárovky leskla jako rubín. Ale kde je Robert...?


Laurie a Robert. Manželé, kteří se pokouší začít nový život. Laurie se snaží vyrovnat s démonem zvaným alkohol a Robert...vypadá to, že svou ženu v jejím úsilí být zase normální, podporuje, ale opak je pravdou. Robert i nadále udržuje milostný poměr se svou milenkou, s kterou má dítě a Laurin svět se hroutí.
Ten večer se měli sejít, aby projednali nadcházející rozvod. Laurie nakoupí vše pro slavnostní večeři, nechá si udělat vlasy, oblékne šaty, které na ní Robert měl tolik rád. Ale marně čeká na jeho příchod, telefon jí nezvedá a Laurie opět hledá útěchu ve skleničce. Pár hltů jí přece neublíží. Ovšem probuzení je víc než děsivé. Leží na posteli celá od krve a vedle v pokoji leží její zavražděný manžel. Brutálně zavražděný. Laurie si na nic nevzpomíná, její mysl je jako černá díra. Na místo činu je povolán detektiv Dan Riley a snaží se Laurie pomoct vzpomenout si, ale tak jednoduché to není. Všichni si myslí, že je vinna, jen on ne a dokázat její nevinu bude těžké, o to víc, že trpí amnézií na onen večer. Dan Riley má proti sobě čas, i nadřízeného, který chce případ co nejdřív uzavřít.

Britská autorka Anna-Lou Weatherley začínala svou spisovatelskou dráhu jako ženskými romány, ale brzy našla svůj styl v psaní thrillerů a stvořila detektiva Davida Rileyho a udělala rozhodně dobře. 
První díl této série s názvem Černé srdce sice moc sympatií nezískal, ale s novinkou Manželé z Cedrové uličky už boduje. 
Nutno podotknout, že ani ona se nevyhla známému nešvaru a stvořila policistu, který si s sebou vleče osobní trauma, v tomto případě je to smrt jeho ženy. Ale dobrá, odpouštím a příběhem jsem uchvácena.
Hlavní hrdinka na mě ze začátku působí jako hloupá nána, která se neumí vyrovnat s nevěrou svého muže a utápí ji v alkoholu. Ale pokud čtete dál, začne vám být jasné, že všechno může být jinak.
Manželé z Cedrové uličky jsou thrillerem, do kterého se začtete a nebudete chtít přestat. Srozumitelně a věrohodně podané drama jednoho manželství, velké zrady a zklamání, které nemohlo skončit jinak, než smrtí. Otázkou je, kdo měl být tím mrtvým a kdo obětí...

Tato kniha vyšla v Nakladatelství Grada, pod značkou Nakladatelství Metafora a já děkuji za poskytnutí recenzního výtisku.

Kniha:    Manželé z Cedrové uličky
Vydal:     Grada, Knihy Metafora
V roce:    2019
Stran:     368

Žádné komentáře:

Okomentovat