neděle 23. února 2020

Dvojrecenze - Velký závod a Potíže s mrkví



Nádherně ilustrované pohádkové knížky, které zaujmou vaše děti na první pohled!

Proč dvojrecenze?  Protože jsou pohádky velmi útlé a obsahují minimum textu. Každá kniha má 32 stran, na každé stránce najdete veliké barevné obrázky, k nim je zasazený kratičký text, knihu přečtete vašim nejmenším za jeden večer. Ale určitě se jim budou obě moc líbit a další večer si v nich budou listovat, prohlížet a vyprávět příběh po svém.
 
Nejdříve bych vám jednotlivé knihy ráda představila v anotacích.
 
 
 
FRNK! Veverka se plnou rychlostí rozběhne podzimním listím. Rozená závodnice ale musí brzdit. Letos je Závod o zlatý žalud závodem družstev. Veverka trpí: kamarádi jsou tak nešikovní! Jen s velkým přemáháním je vezme do družstva. Zvítězí u veverky soutěživost a touha vyhrát nebo pochopí, jak důležité je mít kamarády a být týmovým hráčem?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Králík MILUJE mrkev.
Až příliš. Kdykoli vidí tuto sladkou zeleninu, musí ji mít. Už má tak plnou noru, že se do ní sám nevejde. Když mu kamarádi nabídnou vlastní domovy, králík radostně souhlasí. Problém je, že se stěhuje i se svou milovanou mrkví. Nezpůsobí ta spousta mrkve králíkovi a jeho kamarádům potíže?
 
 
 
 
 
 
Je důležité říct, že knihy na sebe nijak nenavazují a každá obsahuje samostatný příběh. Obě knihy jsou veliké, ale nejsou nijak těžké (díky malému počtu stran). Samotné pohádky jsou velmi poučné a nenásilným způsobem děti učí správnému chování. Ilustrace jsou opravdu nádherné a vaše děti si je zamilují. Ostatně, podívejte na fotografie níže sami. Ty nádherné barevné obrázky, až oči přecházejí!  Krása! Knihy můžete číst už svým batolatům, ale také předškoláčkům. Stejně tak si pohádky rádi sami přečtou i prvňáčci, kteří se začínají učit číst. Příběh je psaný velikými písmenky, na každé stránce jsou dvě, tři věty. Žádné dlouhé, únavné texty, kterých by se váš čerstvý školáček zalekl. Tyhle pohádky prostě nesmí chybět ve vaší domácí knihovničce!
 
 
Moc děkuji nakladatelství FORTUNA LIBRI za recenzní výtisk.
 
Knihy koupíte zde a zde.
 
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat