pondělí 24. února 2020

Představujeme - Michael Connelly

Pokud jste v posledních letech zaregistrovali televizní seriál s názvem Bosch, pak vězte, že je natočen podle knih Michaela Connellyho. A jak seriálový, tak knižní hlavní hrdina, detektiv Bosch, je nesmírně charismatický a skvělý chlapík.

Autora přivedla k lásce k psaní detektivních románů jeho matka, velká milovnice detektivek. A nemalou zásluhu na tom má i jeho otec, věčný snílek, který své děti podporoval v tom, že nic není nemožné. Ale hlavním milníkem bylo kino, respektive film, který zhlédl a který byl zásadním zlomem. Od té doby se vzdal svých i otcových nadějí, že z něj bude slavný stavař, opustil práci reportéra a stal se spisovatelem na plný úvazek. Za mne rozhodně ta nejlepší volba.

                                                              autor Michael Connelly

V roce 1992 stvořil hrdinu, který je znám po celém světě. Na svět přišel detektiv z policejního oddělení v Los Angeles, Hieronym Harry Bosch. Svérázný, trochu osamělý, ale s jiskrou v oku. Jeho první knihou s tímto policejním důstojníkem byla Černá ozvěna a kniha jej katapultovala na přední příčky pomyslné hitparády. Harry Bosch není jen výplodem autorovy fantazie, základ tkví ve spojitosti se slavným malířem stejného jména, jehož obraz autorovi visí na zdi v jeho pracovně.



Pokračování článku na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat