úterý 3. března 2020

Jedlá soda

Výborný rádce, kde najdete více než 250 způsobů využití tohoto ekologického
zázraku v domácnosti, kuchyni, koupelně i na zahradě.

Anotace:

Jedlá soda: Prostředek téměř na vše: více než 250 způsobů využití tohoto ekologického zázraku v domácnosti, kuchyni, koupelně a na zahradě.
Jedlá soda – ačkoliv tento nenápadný bílý prášek koupíte téměř v každém supermarketu, jeho podivuhodné schopnosti zná jen málokdo. Naši prarodiče sodu ještě běžně používali, pozd
ěji však upadl tento „zázračný prostředek“ do zapomnění, protože jej stále více vytlačovaly nejrůznější výrobky v lákavých obalech. Přitom to jde téměř vždy mnohem levněji, zdravěji a ekologičtěji – s jedlou sodou!
Jako bezpečná a udržitelná alternativa a zároveň univerzální domácí prostředek nahradí jedlá soda mnoho dalších výrobků v domácnosti, kuchyni, koupelně, při praní i na zahradě. Navíc je oproti nim téměř zadarmo, skvěle funguje a nezanechává za sebou žádné látky škodlivé pro životní prostředí. To je hodně dobrých důvodů, proč by jedlá soda neměla chybět v žádné domácnosti.

Jedlá soda je:
prospěšná pro zdraví: Díky jedlé sodě se můžete ve své domácnosti zbavit mnoha pochybných látek v deodorantech, mycích prostředcích, vlasové kosmetice a spol. a nahradit je neškodnými, ale stejně účinnými alternativami.
prospěšná pro životní prostředí: Domácí alternativy s jedlou sodou nešetří jen ohromné množství obalového odpadu a chemie, ale jsou také zcela neškodné pro životní prostředí.
prospěšná pro vaši peněženku: Zapomeňte na drahé speciální výrobky na každý problém, díky mnohem levnější jedlé sodě bude většina z nich zbytečná.
prospěšná pro vás osobně: Výroba domácích pomocníků přináší radost, podporuje kreativitu, posiluje sebevědomí, a navíc díky ní budete o něco nezávislejší.





Velmi praktická publikace, ve které najdete snad skoro všechno, na co by jedlá soda pomohla. Kniha je rozdělena do několika částí:

- Jedlá soda jako pomocník v kuchyni
- Jedlá soda prospívá zdraví
- Krásní díky jedlé sodě
- Dokonalá čistota s jedlou sodou
- Jedlá soda jako pomocník v domácnosti
- Čisté prádlo s jedlou sodou
- Jedlá soda jako pomocník v zahradě
- Poznáváme a objevujeme s jedlou sodou


V každé části najdeme hromady různých triků a tipů, se kterými nám může jedlá soda pomoci zlepšit život, jídlo, vaření, úklid. Dozvíte se zde například jak bojovat proti pálení žáhy, jak si vyrobit tinkturu, lázeň na nohy, sportovní nápoj nebo dokonce šampon či zubní pastu. Dozvíte se také jak vyčistit sporáky a sklokeramické desky, jak vyčistit WC nebo oživit plyšáky. Zkrátka zde najdete spousty užitečných rad, a zjistíte, že jedlá soda je snad opravdu na všechno.

Publikace je výborně zpracovaná, přehledná a já jsem velmi nadšená. Tohoto rádce v domácnosti budu určitě často využívat, je zkrátka dokonalý a pomůže skoro se vším, na co si vzpomenete! Rozhodně si tuto  skvělou knihu pořiďte, neměla by chybět v žádné domácnosti.



Nakladatelství KAZDA moc děkuji za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat