středa 25. března 2020

Strašidla z Vidlákova

Co dělat v těchto těžkých časech? No přece číst dětem pohádky!  Sice mám čtecí krizi a na svoje knihy se nedokážu soustředit, ale minimálně jednu kapitolu pohádkové knížky denně přečteme, krize nekrize. A Strašidla z Vidlákova je opravdu ta správná volba, protože se u ní pobaví nejen vaše děti, ale také vy!




Anotace:
Na hradě Vidlákov žije kastelán Mňuk a s ním strašidla Mahulena, Bouchal, Škrtislav, Ohníček a Smrádek. Na hrad nejezdí moc návštěvníků a tak hrad pomalu chátrá a strašidla nemají koho strašit.

Až jednoho dne přijede autobus plný rozjívených pražských dětí a rázem je všechno jinak. Strašidla se ze zapomenutých novin dočtou,
 že v Praze je muzeum strašení a rozhodnou se, že se pojedou přiučit strašení ke svým pražským kolegům. To se ví, že se jejich pobyt v hlavním městě neobjede bez průšvihů a ostudy.

Jak to celé dopadne? S kým se nakonec vrátí zpátky domů na hrad Vidlákov?





Tato pohádková kniha si vás získá už na první pohled. Vtipné obrázky slibují dokonalou zábavu. Řekla bych, že příběh je vhodný spíše pro starší děti školkového věku nebo školáky. Ale určitě se u něj všechny pobaví a zažijí báječnou jízdu plnou ztřeštěností.

Strašidla z Vidlákova je skvělý, zábavný příběh, kde duchové a strašidla vyvádí různé vylomeniny, navštíví Prahu a pak se rádi vrací domů na hrad Vidlákov. Ať už knihu budete vašim nejmenším číst nebo si ji přečtou sami, určitě se pobaví celá rodinka. Přijdete na jiné myšlenky a všichni se zasmějete. Tak jako to bylo u nás. Sama jsem se při čtení pro sebe usmívala a občas i řehtala nahlas. 


Pohádkovou knihu Strašidla z Vidlákova doporučuji všem, kteří chtějí dětem darovat skvělý, dobrodružný příběh, plný strašidel a vtipných obrázků. 




Moc děkuji nakladatelství BAMBOOK za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.




2 komentáře:

  1. Už podle těch obrázků to vypadá extra vtipně a roztomile. :) Děti sice zatím nemám, ale sáhnout čas od času po dětské knížce je moc fajn. :)

    OdpovědětVymazat