pátek 15. května 2020

Tajemství hradních zdí



Další, v pořadí již třetí, román z pera české autorky Anny Beatrix Bártové je opět dokonalý a nedá vám spát, dokud nebudete na poslední stránce!

Příběh se odehrává ve dvou časových liniích – v přítomnosti a v 15. století. Natálie je mladá historička, odmalička miluje hrad Buben a jeho tajemnou minulost, Tento hrad však ovlivní celý její život, jak později zjistí. Začínají se jí zdát sny a má vidiny Gutty z Bubnu, která zde žila na začátku patnáctého století, se svým manželem Evanem.

Natálie mnohokrát vidí Guttinýma očima a netuší, proč se tak děje. Její vidiny přicházejí častěji a častěji a ona se noří do tajemné minulosti hradu Bubnu. Mezitím se svojí kamarádkou, archeoložkou Karol, a jejím známým Štefanem, začínají na hradě kopat. Jsou zvědaví, jestli neodhalí něco záhadného z minulosti. Co společně naleznou? A proč se Gutta zjevuje právě Natálii? Jak to dopadne s archeologem Štefanem?

Bylo to tu zase. Viděla jsem ji. I jeho.“ V obličeji se jí zračila obrovská bolest. „On se zabil. Spadl ze skály. I s koněm. Bylo to tak strašný!“
Karolína pohlédla na utopený kbelík v řece a poté zpět na Natálii. „Nevím sice, kdo se zabil, ale ten kýbl očividně potřebuje zachránit před utopením.“ Shýbla se níž a nahmatala rukou rukojeť kbelíku. Ve vodě zvířené bahnem jí to chvíli trvalo. „Ty máš ze mě legrací?“ Natálie se na ni dotčeně podívala. „Myslela jsem, že mi věříš. Že to chápeš.“



Tento skvěle propracovaný mysteriózní román si vás získá od prvních řádek. Najdete v něm totiž vše – romantiku, dobrodružství, záhady, napětí, nádech duchařiny, mystiky a navíc je kniha pořádně akční na každé stránce.

Děj se vypráví v obou časových liniích a plynule přechází z minulosti do současnosti a naopak. Příběh bych trochu přirovnala k Barbaře Erskinové, ale co je důležité – mě bavil mnohem víc než Erskinová! Protože ta píše na mě moc zdlouhavě a zbytečně popisuje vše nepodstatné okolo. U Tajemství hradních zdí tomu tak rozhodně není a vy se nudit nebudete ani minutu!

Pokud tedy milujete knihy, kde se prolíná minulost s přítomností, máte rádi nadpřirozeno, romantiku a historii, určitě neváhejte, tenhle román vás prostě vtáhne a nepustí, to vám slibuji!



Moc děkuji autorce knihy, Anně Beatrix Bártové, za recenzní výtisk.

Knihu koupíte i s podpisem přímo u spisovatelky na jejích FB stránkách zde a zde nebo u jakéhokoliv prodejce knih.









Žádné komentáře:

Okomentovat