středa 12. srpna 2020

Všudybyl Avery - Den ve starověkém Řecku

 

Tato krásná naučná kniha o starověkém Řecku zaujme nejen starší děti, ale určitě i dospělé. 

Anotace:

Avery miluje historii! Možná je to tím, že mu stačí jen mrknout a hned se přenese do jiné země a jiného historického období. Dnes z něj bude řecký chlapec Averos. Prožijte s ním jeho neuvěřitelná dobrodružství! Dozvíte se, jak vznikly olympijské hry, seznámíte se s řeckými hrdiny a zjistíte, jak kdysi dávno vypadalo divadlo.


Avery cestuje v čase a tentokráte se ocitl ve starověkém Řecku, v období olympijských her. Jeho příběh je proložený různými informacemi a fakty z tohoto období. Najdeme tu například jak to bylo s účastí v soutěžích, jak přišly do Řecka mince a jak vznikaly banky. Poznáme spousty bohů  a řeckých hrdinů (od Parise, Heleny, Medůsy, Mínotaura až po Achillea) a jejich osudy. Dozvíme se, jak vznikalo divadlo, jak to chodilo v Athénách a ve Spartě. Stránky navíc doprovázejí krásné ilustrace k danému tématu. 


Den ve starověkém Řecku je zkrátka velmi dobře napsaná publikace, nechci říkat pohádka, protože se opravdu jedná spíše o naučnou literaturu pro děti a mládež, podanou zábavnou, nenásilnou formou. Zpracování je zkrátka dokonalé a každý milovník historie, Řecka a cestování si tuto knihu určitě zamiluje. Najdete zde spousty informací, které ne každý zná nebo je třeba zapomněl . Já jsem byla velmi nadšená a určitě se ke knize budeme doma často vracet. Už se moc těším na další díl, tentokráte ze starověkého Říma. 


Moc děkuji nakladatelství BAMBOOK za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.


 



2 komentáře:

  1. Knížka mě zaujala, asi ji pořídím synovci k narozeninám :-)

    OdpovědětVymazat