neděle 13. září 2020

Pohlednice z Itálie

Jaké tajemství se ukrývá za dveřmi skladovací místnosti? Grace pátrá ve starých denících mladé Connie, dívky, která milovala a ztratila. Ale komu potom patří všechno to dědictví?

Grace je mladá žena, která si s sebou vleče spoustu trápení. Jakoby nestačilo, že svého snoubence přistihla s jinou ženou, její nemocná matka ji dnem i nocí terorizuje, aby si ji udržela v domě. Jediným světlem v jejím bezútěšném bytí, je její cesta ve skladu, který má spoustu kójí, do kterých lidé odkládají nepotřebné věci. Jedna taková, s číslem 28, ovšem skrývá tajemství, které Grace změní celý život. 
Místnost jakoby vykoukla z časopisu o bydlení let 1950. Plná starožitností, krásných obrazů, drahých šperků, ale také tiskopisů. A jeden z nich je deník, který píše mladá Connie a který Grace upoutá od první stránky. Je vtažena do příběhu velké lásky, nešťastné dívky a bolesti, který Grace touží rozluštit.
Za podpory svých zaměstnavatelů se vydává do slunné Itálie, aby zde vypátrala Connie Levinovou Donato, ženu, která odešla z rodné Anglie, aby zde našla své pravé štěstí. 
A sama Gracem jak je vtahována do starého tajemství, mění svůj život krůček po krůčku, aby na konci kus štěstí našla sama.

Alex Brown je britská autorka, která se českým čtenářům představuje vůbec poprvé s knihou Pohlednice z Itálie. Nenáročný, klidný a hřejivý příběh, který vás upoutá od první stránky.
Budeme sledovat dvě časové roviny. Jednou z nich je Connie, dívka, která milovala, ztratila a snažila se začít znovu až v daleké Itálii a která na sklonku svého života udělala vše pro to, aby bylo vše napraveno.
A Grace, dívku, která trpí agorafobií a je zcela v područí své matky, která používá svou nemoc jako zbraň. Grace, která objeví staré deníky a snaží se najít majitelku a přitom netuší, jak moc jí to ovlivní celý zbytek života.
Pohlednice z Itálie není nijak náročné čtení, je to jen volně plynoucí příběh o lásce a hledání. Nemusíte u něj složitě přemýšlet o postavách, prostě se jen necháte vtáhnout do děje a necháte svou představivost běžet na plné obrátky. Slunná Itálie, či deštivá Anglie, na konci celé knihy zjistíte, že jste se po celou dobu čtení usmívali.

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Metafora.
Kniha vyšla pod hlavičkou Nakladatelství Grada.

Kniha:     Pohlednice z Itálie
Autor:     Alex Brown
Vydal:    Nakladatelství Metafora, pod záštitou Nakladatelství Grada
V roce:   2020
Stran:    336

Žádné komentáře:

Okomentovat