středa 9. prosince 2020

Andílek

 

Dobro bývá opláceno zlem, stará pravda. Pokud si něco opravdu hodně přejete, rozmyslete si dobře, zda to chcete mít za každou cenu.

Christopher a Hannah, idylický pár, kterému k dokonalému štěstí schází pouze jedno jediné, a to je dítě. Ale jako by jejich přání bylo vyslyšeno, v nemocnici, kde oba pracují, se ocitne zanedbaná a týraná holčička Janie. Zvlášť Christopher je malou dívenkou naprosto okouzlen a přesvědčí Hannah, že adopce vyřeší problémy její i jejich.

Už od počátku je jasné, že holčička má silně podlomenou psychiku a jejich soužití bude chtít spoustu trpělivosti a lásky. Ale malá Janie se ukazuje jako skvělá manipulátorka, ve svém věku šesti let si zcela podmaňuje Christophera a Hannah zcela odmítá. Její výbuchy vzteku vůči ní Hannah nezvládá a Christopher je vůči jejím nářkům hluchý. Samotné manželství se ocitá v těžké krizi a za vše může jen jedno rozhodnutí, pomoci malé, nešťastné holčičce. Opravdu se jí podaří rodinu zcela rozvrátit, nebo Christopher prozře a uvidí pravou, děsivou tvář malého dítěte?

Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat