neděle 28. února 2021

Údolí


 Martin Servaz, ač toho času suspendovaný, se vrací. Pátrá po bývalé přítelkyni, ztracené v samé vesnici ve středu Pyrenejí. Tajemný klášter plný mnichů, vesnice odříznutá od světa a brutální vrah, zanechávajíc po sobě znetvořená těla.

Bernard Minier nám v letošním roce představuje již šestý díl ze série s Martinem Servazem. Svérázný detektiv, ale s hlavou a srdcem na pravém místě. Momentálně suspendovaný, stará se o svého nemocného syna, začíná nový, křehký vztah. Když ho ale v noci probudí telefonát jeho bývalé přítelkyně Marianne, zoufale volající o pomoc, neváhá ani vteřinu. Vydává se do malé, zapadlé vesnice v samém srdci Pyrenejí. Temné lesy, starý klášter, který obývají mnichové, skrývající nejedno tajemství a sesuv půdy, který odřízne vesnici od světa.  I přesto zde dochází k rituálním vraždám a po Marianne není ani stopy.

Martin Servaz je českým čtenářům již velmi dobře znám a jeho případy sklízí jeden čtenářský úspěch za druhým. V každém díle jsou nastíněny útržky z knih předešlých, proto si můžeme o hlavním hrdinovi udělat obrázek ucelený. Je o něm známo, že se příliš často dostává do křížku s nadřízenými, do svých případů dává vše a nejednou se ocitá v nebezpečí. Jeho soukromý život je jako houpačka, nahoru, dolů a ze všeho vychází silnější. Na lidskosti mu přidává jeho láska k synovi, jeho nejisté kroky coby otce. Do tohoto příběhu se o menší pauze vrací jeho kolegyně, kapitánka Zieglerová a dostane trochu víc prostoru.

Celou recenzi najdete na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat