čtvrtek 13. května 2021

Labyrint tajností

Požár stodoly a mrtvé tělo. Ale to je jen vrchol ledovce. A je na policejní náčelnici Kate, aby odkryla starý příběh, který nekončí šťastně.

Kdo zná tuto skvělou sérii z prostředí Amišů, ví, že i v této nejnovější knize se mu dostane pořádné dávky napětí a odkrývání pravdy. 

Policejní náčelnice Kate Bulkholderová, bývalá amiška, je přivolána k případu hořící stodoly. V jejich troskách je nalezena spálená mrtvola mladého chlapce. Daniel, mladý amiš, která právě procházel obřadem Rumspringa, tzv poznáváním světa odlišného od toho jejich, byl zcela bezúhonný, obětavý a všichni na něj pěli jen chválu. Kdo ale potom stojí za jeho strašným upálením ve stodole? Jaké tajemství před Kate skrývají někteří amišové? Daniel přece jen nebyl tak příkladným chlapcem a na jeho neposkvrněné  památce lpí osud nešťastné dívky, která spáchala sebevraždu. 

Desátá kniha Lindy Castillo a desátý příběh z amišského prostředí. Neznám ani jednu její knihu, která by mě nebavila a vždy netrpělivě čekám na další. 
Labyrint tajností je stejně napínavý, jako předchozí knihy a i tentokrát se podíváme trochu blíže do soukromí hlavní protagonistky a jejího partnera Tomasettiho.
Prostředí amišské komunity, která je naší zemi aprosto vzdálená, je tak atraktivní a tajemné, že mám vždy po dočtení chuť hledat o nich víc.
Kdo se s autorkou ještě nesetkal, dělá velkou chybu. Nečekejte střílečky a nervydrásající popisy místa činu. Linda Castillo velice umně dokáže vtáhnout do děje přirozeností, že za chvíli budete mít pocit, že jste součástí děje.
Přimlouvám se za další a další díly z této série, na které netrpělivě čekám já, ale i spousta nadšených čtenářů.

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Moba.

Kniha:      Labyrint tajností
Autor:       Linda Castillo
Vydal:       Nakladatelství Moba
V roce:      2021
Stran:       320

Žádné komentáře:

Okomentovat