úterý 20. července 2021

Seznam knih, které si chci v létě přečíst

 


Nekonečně dlouhý seznam knih k přečtení nebo prostě „must read“, každý měsíc vycházející další hromady nových a nových krásných kousků, které nutně potřebujete, a váš seznam se rozrůstá neuvěřitelnou rychlostí. Váš den by potřeboval mít minimálně 48 hodin nebo byste museli prožít ještě jeden další život, abyste je stihli všechny přečíst. Poznáváte se? Máte to také jako já? Nezoufejte, myslím, že takhle to má každý druhý knihomol. V tomto článku vám představím tipy, které mám na svém seznamu „must read“ už nějakou dobu a rozhodně bych si je chtěla přečíst právě v létě. Pokud to tak opravdu bude, těžko říct, ale každopádně jsou to knihy, co mě velmi zaujaly.

 


Sběratelka sirotků

Novinka od Ellen Marie Wiseman mi samozřejmě nemůže uniknout. Její první kniha Tmavé stěny Willardu byla dechberoucí, vynikající, prostě bez chyby, a tím se autorka zařadila mezi mé oblíbené „must have“ autory. Sběratelka sirotků nás zavede do období na konci První světové války a hrozící španělské chřipky. Je to příběh několika žen, kterým tato doba rozervala životy na kousíčky…

 




S láskou tě nenávidím

Další moje oblíbená autorka je Jo Watson. Píše většinou romantické komedie, kde hlavní hrdinky zažívají strasti i slasti, ale hlavně jsou magnety na trapasy, u kterých se zasmějete a oddychnete od všedních starostí. Píše svižně, bezprostředně a nebojí se ani lehké erotiky. Mám tě ráda, nemám tě ráda je pak její další kniha, kterou jsem ještě nestihla přečíst a nesmím si ji nechat ujít.

 




Shalom, má lásko

Tato kniha je skutečný příběh profesora Kugelsteina a jeho rodiny, který se odehrává nejen během druhé světové války, v koncentračních táborech, ale také v socialistickém Československu a po sametové revoluci v Praze. Je to dojemné životní vyprávění dvou bratrů, kteří o sobě neměli ani tušení.





Pokračování článku čtěte zde, v Magazínu Dobrých knih.


Žádné komentáře:

Okomentovat