úterý 7. září 2021

Lilie pro nevěstu

 

Vůně, která provází vzpomínkami. Vůně, které vám ušije přímo na míru. Vůně, které otevírají staré vzpomínky a málem zapomenutý příběh.

V Kolíně nad Rýnem si otevírá mladá žena Liv svůj vysněný krámek s parfémy. Zároveň vyučuje, jak se takový parfém, přímo pro vás, umět namíchat. Má vybraný čich a smysl pro ty správné ingredience. Své nové podnikání se snaží skloubit s péčí o syna a náhodně potkává i mladého muže, který ji přitahuje svým optimismem a trochu tajemnu neuchopitelností. Když ji na chodníku osloví stará žena, která ji osloví jiným jménem, nepřikládá tomu příliš význam. Až později začne chápat, že její rodina má svá tajemství.

V druhé časové linii této knihy se seznamujeme s chudou dívkou Nellie, bláznivě zamilovanou do pastora a pracující v krámku s vůněmi. Píšou se první válečná léta a její země se začíná potýkat se zlovůlí rychle nastupujícího nacismu. Její bratr se zapojuje do odboje, její město čelí náletům a Nellin svět je protkán zakázanou láskou.

Oba příběhy se protnou v současnosti, obě ženy spojuje tajemství a vůně a starý příběh touží být vypravován a rozluštěn.

Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.


Žádné komentáře:

Okomentovat