neděle 24. října 2021

První chyba

Má vše, co si vysnila. Dokonalého manžela, skvělou přítelkyni a úspěšnou firmu. Ale nic není takové, jak se na první pohled zdá.

Alice se po smrti prvního manžela znovu provdá a vypadá to, že vše ji konečně začíná vycházet. Její nový manžel Nathan jí zahrnuje láskou, pozorností a cítí s ním velké štěstí. Ve firmě se daří víc než dobře, její dvě děti jsou šťastné a jejich dům je plný smíchu a radosti. 

Snaží se být oporou své nejlepší přítelkyni Beth, kterou sužují finanční problémy, i všetečné otázky její dcery. A proto, když začne svého manžela podezřívat z nevěry, je to právě Beth, na kterou se obrací pro pomoc. Nejlepší přítelkyni by se přece mělo věřit. Nebo ne?

Vypadá to na dojemný román o velké lásce a přátelství, ale nenechte se mýlit. První chyba je rozhodně velmi zdařilý, psychologický román, jehož hlavní postavy skrývají nejedno tajemství. Když se podíváme blíž na Alicinu přítelkyni Beth, ta ukrývá pár kostlivců ve skříni a její tajemství by neměla být vyslovena. Ale začínají se hlásit ke slovu a budete velmi překvapeni.

Ani Alice nemá tak ideální život, jak se nám autorka snaží vnutit. I ona má ve svém životě trhliny, které si sebou nese z minulosti. 

Autorka Sandie Jones je pro mě malou záhadou. Když jsem četla její první knihu Matčina hra, naprosto jsem jejímu stylu psaní propadla. Dokonale propracovaná zápletka, spousta zatáček a oklik a skvěle vystavěný závěr. Druhá kniha Nevlastní sestra mě už tolik neoslovila, u čtení jsem se přistihla, že se trochu nudím. A další kniha, První chyba, mě opět zcela pohltila. 

Díky retrospektivnímu vyprávění se podíváme i do minulosti, která nám rozhodně má co říct. Jako bonus je zde skvěle popsaná charakteristika postav, které, když se zamyslíme, jsme ve svém životě jistě už nejednou potkali.

Dohromady nám to dává příběh který je trochu temný, velmi čtivý a i když místy trochu neuvěřitelný, čte se velmi lehce.


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Cosmopolis.

Kniha:       První chyba

Autor:       Sandie Jones

Vydal:       Cosmopolis

V roce:     2021

Stran:      344






 

Žádné komentáře:

Okomentovat